Höstens kurser

Ge dig själv tid och möjliget att fortsätta framåt i livet. Sök bland kursutbudet för att se vilka kunskaper du kan inhämta hos oss.

Läs mer om kurser
 • 1
 • 2
 • 3

En levande mötesplats för lärande och fria samtal.

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se

Vår inriktning är allmänna behörighetsgivande kurser och kurser med estetisk och konstnärlig inriktning. Vi driver ett folkhälsoarbete för demokrati, samhälls­enga­gemang, livslångt lärande och delaktighet i kultur och samhälle.

Folkhögskolan utgår från en helhetssyn på människa och lärande. Var och en får genom eget studiearbete möjlighet att utvecklas och hitta sin plattform i samhället. Att förverkliga sitt innersta och att nå sitt allra bästa.

Vill du söka någon av våra kurser?  Ansökan till våra kurser kan du göra på flera olika sätt.

Alternativ 1. Man gör sin ansökan direkt in i studerandesystemet SchoolSoft. Använd länken som finns i högerkolumnen på denna sida (startsidan)  "ANSÖKAN via Folkhögskolornas Mina sidor". Då öppnas "Välkommen till Folkhögskolornas Mina Sidor". Här kan du skapa "Mina sidor" och hantera dina ansökningar till en eller flera utbildningar / skolor. Fungerar det inte så hör du av till receptionen på tel 0243-239550.

Alternativ 2. Du kan också välja att fylla i ansökningsblanketten som finns i högerkolumnen på denna sida (startsidan). Du fyller i blanketten och mailar den till info@fornby.se eller skriver ut och skickar den till  Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge. Men gör du på detta sätt måste vi lägga in din ansökan i SchoolSoft och där skapar vi en användare åt dig. 

Nyheter Fornby folkhögskola

 • Fritidsledarutbildning - ny kurs hösten 2018!

  I höst startar vi fritidsledarutbildningen på Fornby. Se mer information under fliken "Våra kurser". Tror du på människors lika värde? Tror du på människors förmåga och vilja till meningsfullhet? Vill du jobba tillsammans med människor och vår gemensam...

 • Sy och sälj - ny kurs hösten 2018

  "Sy och sälj" - entreprenörskap och sömnad startar hösten 2018. Du ska ha god sömnadsvana eller vara utbildad inom textil i någon form. Vi jobbar tillsammans för att stärka tron på dig själv och din egen kapacitet inom ett skapande textilt yrke /...

 • Sommarkurser 2018

  Vi kommer att ha sommarkurser i augusti, under vecka 32. Man kan välja på Grundläggande keramik, Presentationsteknik, Kreativt skrivande, Fritt broderi, Akvarell för nybörjare, Målarkurs, Tälja i färskt trä och Yogaretreat. Information hittar du under...