Allmänna kurser i Borlänge, Falun och Ludvika

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Bild på flera människor som håller varandras händerFoto på flera personer som står på en mattaSvartvitt foto på två personer som håller varandra i handen

Allmän kurs är folkhögskolans behörighetsgivande kurs på grundskole- eller gymnasienivå. Vi har kurser, med olika inriktningar, i Borlänge, Falun och Ludvika. Telefonnummer till filialerna i Falun och Ludvika, Falun har 0243 -23 95 07 och Ludvika har 0243- 23 95 06.

På startsidan ser du hur du söker till våra kurser.

 

Allmän kurs - Första året

Behörighetsgivande kurs för dig som inte är klar med grundskola eller gymnasium. Du kommer vidare i dina studier, utvecklas som människa och får viktiga kunskaper för fortsatta studier och arbetsliv.

Allmän kurs - Samhälle och insikt

En kurs för dig som vill studera i din egen takt. Kursen kan ge behörigheter till dig som inte är klar med grundskolan eller gymnasiet. Du ges även möjlighet att träna din studieteknik..

Allmän kurs - Högskoleförberedande

Kursen för dig som redan har klarat av en del ämnen och vill uppnå grundläggande behörighet samtidigt som du på ett systematiskt sätt får möjlighet att förbereda dig för högre studier.

Allmän kurs med Svenska som andraspråk, grundnivå

För dig med ett annat modersmål än svenska. Ämnesstudier på grundskole- eller gymnasienivå. Kan ge behörighet för vidare studier, i första hand på folkhögskola.

Allmän kurs med Svenska som andraspråk, gymnasienivå

För dig med ett annat modersmål än svenska. Fördjupning i studieteknik och ämnet svenska som andraspråk. Kan ge behörighet för vidare studier.

Allmän kurs - Estet 

Här får du möjlighet att utveckla din kreativitet samtidigt som du läser gymnasieämnena. Vi arbetar med grundteknikerna inom bild och keramik. Kursen kan ge grundläggande behörighet.

Allmän kurs- Samhälle i Ludvika

Behörighetsgivande kurs för dig som inte är klar med grundskolan eller gymnasiet. På vår filial i Ludvika kan du komma vidare i dina studier, utvecklas och få viktiga kunskaper för arbetslivet. 

Allmän kurs med Social inriktning i Falun

För fortsatta studier eller arbete inom skola, vård, socialtjänst. Bred orientering inom sociala området med praktik och studiebesök. Kan ge grundläggande behörighet och vissa särskilda behörigheter till högskolestudier.

Allmän kurs med Internationell inriktning i Falun

Högskoleförberedande kurs för dig som är intresserad av internationella frågor. Tyngdpunkten ligger på europeisk historia och samtid samt planering och genomförande av studieresa.

Allmän kurs - Bas i Falun

Öka dina kunskaper om världen och utvecklas som människa. Vi bygger på var och ens förmåga och erfarenhet. Grundskole-/gymnasienivå. Kursen kan ge behörighet för vidare studier. 

Allmän kurs - Svenska som andraspråk i Falun

 För dig med ett annat modersmål än svenska. Fördjupning i studieteknik och ämnet svenska som andraspråk. Kan ge behörighet för vidare studier.