Prova på att dreja, tälja, brodera, yoga, måla eller skriva

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Broderi i lilaKursledare och deltagare gör luffarslöjd. Detaljbild av hand som gravera trä.

Under en vecka i augusti fyller vi Fornby med en rad olika skapande verksamheter. Utöver kursverksamheten så blir det god mat och trivsam samvaro, tillfälle till bad och naturupplevelser etc. Passa på att uppleva vårt underbara landskap. Vi har 20 rum med egen dusch och toa som går att använda för två personer, med extrasäng. 7 enkelrum med dusch och toa och ca 15 enkelrum med dusch och toa i korridor. Dessutom finns 6 lite större rum som kan användas av familj med två sängar och plats för madrasser på golvet för barn. Där finns toa på rummet och dusch i korridoren.

Kurserna startar med kaffe kl 09:30 den första dagen och avslutas med eftermiddagskaffe ca kl 14:30 den sista dagen. Anmälan som är bindande, görs via skolsystemet SchoolSoft, länken finns på vår första sida. Hur man gör står även längst ned på denna sida. Sista ansökningsdag är den 1 maj, därefter kan det finnas restplatser att söka, antalet platser är begränsat. Kurserna genomförs om tillräckligt många anmält sig.

Följande priser och kurser gällde sommaren 2018

Priser 2018

3 dagars kurs, utan logi, 1.200 kr  //  3 dagar med 2 natt logi, 2 frukost och 2 kvällsbuffé 2.050 kr.4 dagars kurs, utan logi, 1.600 kr  //  4 dagar med 3 natt logi, 3 frukost och 3 kvällsbuffé, 2475 krI priset ingår även kaffe förmiddag och eftermiddag samt lunch varje dag.Extra natt i anslutning till kursen kostar 300 kr (utan frukost och kvällsbuffé).Du betalar för för det material du använder. Kostnaderna framgår även på anmälningsblanketten.

Kurser 2018

Akvarell för nybörjare, 3 dagar För dig som vill börja måla akvarell. Vi gör teknikövningar, går igenom färglära och tittar på akvarellfärgens egenskaper. Inga förkunskaper behövs.

Fritt broderi, 4 dagar Vi jobbar med bakgrunder och experimenterar med stygnen. Hämtar inspiration från bland annat mellanrum och naturrum. Trycker och broderar på ett lekfullt sätt. Van eller ovan, alla kan!

Grundläggande keramik, 4 dagar Dreja, ringla, kavla och tumma i lera. Här får du uppgifter inom alla tekniker och uppmuntras till eget arbete. Passar dig med eller utan vana. Du färgsätter med engober, kursledaren bränner och glaserar efter avslutad kurs. Deltagare ansvarar själv för hämtning av sina glaserade alster tidigast fyra veckor efter avslutad kurs.

Kreativt skrivande, 4 dagar Vill du börja skriva men har svårt att komma igång? Skriver du redan men behöver inspiration? Vi jobbar kravlöst och lekfullt med olika metoder och skrivövningar för att öka kreativiteten.

Målarkurs 4 dagar För nybörjare och för den som kommit några steg längre. Vi utgår från landskap och stilleben. Ta med eget material. (OBS! Endast vattenbaserade färger).

Tälja i färskt trä, 3 dagar Med vassa knivar, skedknivar, skölpar mm tillverkar vi skedar, smörknivar, kakestickor och kanske en dalahäst. Vi tittar på dekorer och mönster. Inga förkunskaper krävs. Gott humör och intresse räcker. 

Yogaretreat, 2,5 dagar Yogaretreat är en kurs för dig som önskar återhämtning och balans. Med hjälp av en stillsam form av yoga, meditation och mindfulness lindrar vi stress och spänningar i kroppen. Även för nybörjare. Samma pris som för 3 dagar.