Prova på dreja, måla, brodera, tälja, trycka tyg, meditation, medicinsk yoga, mindfulness INSTÄLLDA 2017

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Per-Erik Kaj

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 pek@fornby.se
Broderi i lilaKursledare och deltagare gör luffarslöjd. Detaljbild av hand som gravera trä.

Under en vecka i augusti brukar vi ha sommarkurser. 2017 måste vi tyvärr ställa in alla kurserna pga för få anmälningar. Vi gör ett nytt försök nästa sommar.

Utöver kursverksamheten så blir det god mat och trivsam samvaro, tillfälle till bad och naturpromenader etc. Ta med hela familjen! Passa på att uppleva vårt underbara landskap med allt vad det kan erbjuda. En dag eller två extra i anslutning till kursen kan alltså rekommenderas.

Samtliga måltider ingår i priset för alla deltagare (frukosten ingår för de som bor på skolan). Vi tar i första hand in deltagare som bor på skolan. Antalet platser är begränsat. 

Dessa kurser erbjöd vi sommaren 2017. Kan ändras något till 2018.

Fritt broderi

För nybörjare eller för dig som är van brodös och vill lära dig mer. Vi tränar på stygn, färgar bottentyger, blandar tygbitar och garn med inspiration från skolans vackra och fina omgivningar.

 

Trycka tyg med blocktryck

Vi trycker mönster på tyger, t-shirts, dukar med schabloner av olika slag.  Av det vi tillverkar kan du sedan göra en väska, kudde tavla eller något annat fantasifullt..

 


Grundläggande keramik 

Dreja, ringla, kavla och tumma i lera. Här får du uppgifter i alla tekniker och uppmuntras till eget arbete. Passar dig med eller utan vana.

 

Målarkurs

För nybörjare och för den som kommit några steg längre. Vi utgår från landskap och stilleben. Ta med eget material. (Obs! Endast vattenbaserade färger).

  

Akvarell för  nybörjare 

För dig som vill börja måla akvarell. Vi gör teknikövningar, går igenom färglära och tittar på akvarellfärgens egenskaper. Inga förkunskaper krävs.

 

Tälja i färskt trä 

Med vassa knivar, skedknivar, skölpar mm tillverkar vi skedar, smörknivar, kakestickor och kanske en dalahäst. Vi tittar på dekorer och möster. Inga förkunskaper krävs. Gott humör och intresse räcker.

 

Medicinsk yoga/mindfulness

Träning i medicinsk yoga/mindfulness för ökat lugn, minskad stress och lite bättre självkännedom. Övningar, filmer och erfarenhetsutbyte inom- eller utomhus beroende på deltagare och väder.

 

Röst, rörelse, meditation

Med våra röster och kroppar utforskar vi tillsammans våra kreativa uttryck. Vi blir sjungande och dansande människor. Meditationen fördjupar närvaron, skänker ro och stillhet. Inga förkunskaper krävs.