Prova på att dreja, tälja, brodera, yoga, måla eller skriva

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Stäng

Skicka E-post till Fornby folkhögskola

Fyll i alla fält markerade med *.

Broderi i lilaKursledare och deltagare gör luffarslöjd. Detaljbild av hand som gravera trä.

Under vecka 32 i augusti fyller vi Fornby med en rad olika skapande verksamheter. Utöver kursverksamheten så blir det god mat och trivsam samvaro, tillfälle till bad och naturupplevelser etc. Passa på att uppleva vårt underbara landskap. Vi har 20 rum med egen dusch och toa som går att använda för två personer, med extrasäng. 7 enkelrum med dusch och toa och ca 15 enkelrum med dusch och toa i korridor. Dessutom finns 6 lite större rum som kan användas av familj med två sängar och plats för madrasser på golvet för barn. Där finns toa på rummet och dusch i korridoren.

Kurserna startar med kaffe kl 09:30 den första dagen och avslutas med eftermiddagskaffe ca kl 14:30 den sista dagen. Anmälan som är bindande, görs via skolsystemet SchoolSoft, länken finns på vår startsida. Sista ansökningsdag är den 30 april, därefter kan det finnas restplatser att söka, antalet platser är begränsat. Kurserna genomförs om tillräckligt många anmält sig.

Priser 2019

3 dagars kurs, utan logi, 1.440 kr  //  3 dagar med 2 natt logi, 2 frukost och 2 kvällsbuffé 2.460 kr.4 dagars kurs, utan logi, 1.920 kr  //  4 dagar med 3 natt logi, 3 frukost och 3 kvällsbuffé, 2475 krI priset ingår även kaffe förmiddag och eftermiddag samt lunch varje dag.Extra natt i anslutning till kursen kostar 300 kr (utan frukost och kvällsbuffé).Du betalar för för det material du använder. Kostnaderna framgår även på anmälningsblanketten.

Kurser 2019

Akvarell för nybörjare, 3 dagar För dig som vill börja måla akvarell. Vi gör teknikövningar, går igenom färglära och tittar på akvarellfärgens egenskaper. Inga förkunskaper behövs. Lärare Lena Hallor.

Fritt broderi, 4 dagar Vi klipper och klistrar, hämtar inspiration från naturen. Experimenterar med stygnen på ett lekfullt sätt. Van eller ovan, alla kan! Lärare: Kajsa Ångström.

Grundläggande keramik, 4 dagar Dreja, ringla, kavla och tumma i lera. Här får du uppgifter inom alla tekniker och uppmuntras till eget arbete. Passar dig med eller utan vana. Kursledaren bränner och glaserar efter avslutad kurs. Deltagare ansvarar själv för hämtning av sina glaserade alster tidigast fyra veckor efter avslutad kurs. Lärare: Livia Thors

Kreativt skrivande, 4 dagar Vill du börja skriva men har svårt att komma igång? Skriver du redan men behöver inspiration? Vi jobbar kravlöst och lekfullt med olika metoder och skrivövningar för att öka kreativiteten.

Målarkurs 4 dagar Både för den som är nybörjare och för den som kommit några steg längre. Vi utgår från landskap och stilleben. Ta med eget material. (OBS! Endast vattenbaserade färger). Lärare: Göran Rydén.

Tälja i färskt trä, 4 dagar Med vassa knivar, skedknivar, skölpar mm tillverkar vi tex skedar, smörknivar, kakestickor och kanske en dalahäst. Vi tittar på dekorer och mönster. Inga förkunskaper krävs. Gott humör och intresse räcker. Lärare Niclas Malmberg.

Yogaretreat, 2,5 dagar Yogaretreat är en kurs för dig som önskar återhämtning och balans. Med hjälp av en stillsam form av yoga, meditation och mindfulness lindrar vi stress och spänningar i kroppen. Även för nybörjare. Samma pris som för 3 dagar. Lärare Savita Norgren.