Textil, vävning och sömnad

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Pågånde vävning av duk i vävstol. Foto: Karin ÅngströmHand som håller hål och fäster en lila applikation. Foto: Karin ÅngströmTrasmatt i närbild. Foto: Karin Ångström

Våra textilkurser finns både som långa kurser och på distans. Mer information hittar du i högerkolumnen, på www.fornbytextil.blogspot.se och på Facebook: textil på Fornby.

HELTIDSKURS    

Sy och sälj - entreprenörskap och sömnad

Hösten 2018 startar en ny kurs "Sy och sälj" - entreprenörskap och sömnad. Du bör ha god sömnadsvana eller vara utbildad inom textil i någon form. Kursen är på heltid varav 50 % på distans. Mer information kommer inom kort.

HALVTIDSKURS

Textilkurs för kropp och själ

Tre skoldagar per vecka. Studier i lugn takt i trevlig miljö. Vi broderar, syr, väver och testar olika textila tekniker. Genom det textila arbetet utvecklas vi och mår bättre.

 ___________________________________________________________________________________________________________ 

DISTANSKURSER på kvartsfart

Vävning grundkurs

Drömmer du om att väva? Har du glömda kunskaper och en gömd vävstol? Lär dig grunderna i vävning, praktiskt och teoretiskt. Planera och sätt upp vävar som du designar. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Vävning fördjupningskurs

Kursen tar vid där grundkursen på höstterminen slutade. Har du gått grundkursen eller har vävt lite? Lär dig att planera, räkna ut och sätta upp vävar efter egen design. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Väv daldräll!

Daldräll är en så kallad förenklad dräll som vävs i en vävstol med 4 skaft och 6 trampor (fungerar öven med 4 trampor). Mellan kurstillfällena väver du 2 vävar och har kontakt med kurskamraterna på Internet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vill du söka någon av våra kurser?  Ansökan till våra kurser kan du göra på flera olika sätt.

Alternativ 1. Man gör sin ansökan direkt in i studerandesystemet SchoolSoft. Använd länken som finns på vår första sida (startsidan).  "ANSÖKAN via Folkhögskolornas Mina sidor". Då öppnas "Välkommen till Folkhögskolornas Mina Sidor". Här kan du skapa "Mina sidor" och hantera dina ansökningar till en eller flera utbildningar / skolor. Fungerar det inte så hör du av till receptionen på tel 0243-239550.

Alternativ 2. Du kan också välja att fylla i ansökningsblanketten som finns i högerkolumnen på denna sida (startsidan). Du fyller i blanketten och mailar den till info@fornby.se eller skriver ut och skickar den till  Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge. Men gör du på detta sätt måste vi lägga in din ansökan i SchoolSoft, så det kommer att skapas en användare till dig ändå.