Textil, vävning och sömnad

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Pågånde vävning av duk i vävstol. Foto: Karin ÅngströmHand som håller hål och fäster en lila applikation. Foto: Karin ÅngströmTrasmatt i närbild. Foto: Karin Ångström

Våra textilkurser finns både som långa kurser och på distans. Mer information hittar du i högerkolumnen, på www.fornbytextil.blogspot.se och på Facebook: textil på Fornby.

HELTIDSKURS    

Textilkurs Sömnad - mode - design - Hösten 2017

Lär dig grunderna i klädsömnad. Efter egna idéer och egen design lägger du upp de olika arbetsområdena i samråd med dina lärare. Vi arbetar praktiskt och teoretiskt på skolan.  

HALVTIDSKURS

Textilkurs för kropp och själ - Våren 2018

Tre skoldagar per vecka. Studier i lugn takt i trevlig miljö. Vi broderar, syr, väver och testar olika textila tekniker. Genom det textila arbetet utvecklas vi och mår bättre.

 ___________________________________________________________________________________________________________ 

DISTANSKURSER på kvartsfart

Sömnad grundkurs - Hösten 2017

Vill du lära dig sömnad från grunden? Leka och experimentera med tyger? Klippa, designa, skapa, applicera, förändra och öva på symaskinen? Få till det som du tänkt dig? Då har vi kursen för dig! 

Sömnad fördjupningskurs - Våren 2018

Fristående fortsättning på Sömnad grund distans. Vi fördjupar oss ytterligare i spännande textila tekniker och experimenterar oss fram till nya erfarenheter i den textila världen.

Vävning grundkurs - Hösten 2017

Drömmer du om att väva? Har du glömda kunskaper och en gömd vävstol? Lär dig grunderna i vävning, praktiskt och teoretiskt. Planera och sätt upp vävar som du designar. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Vävning fördjupningskurs - Våren 2018

Kursen tar vid där grundkursen på höstterminen slutade. Har du gått grundkursen eller har vävt lite? Lär dig att planera, räkna ut och sätta upp vävar efter egen design. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Väv daldräll! - Våren 2018

Daldräll är en så kallad förenklad dräll som vävs i en vävstol med 4 skaft och 6 trampor (fungerar öven med 4 trampor). Mellan kurstillfällena väver du 2 vävar och har kontakt med kurskamraterna på Internet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill du söka någon av våra kurser?  Ansökan till våra kurser kan du göra på flera olika sätt. Helst vill vi att du använder dig av alternativ 1.
1. Anmäl dig via länken som finns på vår första sida. "Ansökan via Folkhögskolornas Mina sidor"
2. Du kan också välja att fylla i ansökningsblanketten som finns i högerkolumnen på vår första sida.  Du skriver fyller i blanketten och skickar den till  Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge.