Textil, vävning och sömnad

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Pågånde vävning av duk i vävstol. Foto: Karin ÅngströmHand som håller hål och fäster en lila applikation. Foto: Karin ÅngströmTrasmatt i närbild. Foto: Karin Ångström

Våra textilkurser finns både som långa kurser och på distans. Mer information hittar du i högerkolumnen, på www.fornbytextil.blogspot.se och på Facebook: textil på Fornby.

På startsidan ser du hur du söker till våra kurser.

 

HELTIDSKURS på distans

Sy och sälj - entreprenörskap och sömnad

Hösten 2018 startar en ny kurs "Sy och sälj" - entreprenörskap och sömnad. Du bör ha god sömnadsvana eller vara utbildad inom textil i någon form. (Fysiska träffar ca var 4:e vecka och 2 veckors praktik).

HALVTIDSKURS

Textilkurs för kropp och själ

Vi vänder oss till dig, ung som gammal, som har ett textilt intresse och vill studera på deltid, 3 dagar i veckan. Du får prova olika textila tekniker som vävning, broderi, återbruk och stickning. Var och en jobbar efter sin individuella förmåga. Vi arbetar i lugnt takt. Du behöver inte ha textila kunskaper för att börja kursen. Tillsammans gör vi utflykter och studiebesök.

DISTANSKURSER 25 %

Vävning fördjupningskurs, våren -19

Kursen tar vid där grundkursen på höstterminen slutade. Har du gått grundkursen eller har vävt lite? Lär dig att planera, räkna ut och sätta upp vävar efter egen design. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Vävning grundkurs, hösten -18,  nästa kursstart hösten-19

Drömmer du om att väva? Har du glömda kunskaper och en gömd vävstol? Lär dig grunderna i vävning, praktiskt och teoretiskt. Planera och sätt upp vävar som du designar. Kursträffar på skolan, vävning hemma.