Skolan

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Stäng

Skicka E-post till Hjalle Östman

Fyll i alla fält markerade med *.

Exteriör från Fornby folkhögskolaKvinna som sitter i på gräsmatta intill vatten, inramat av träd

Skolan är en av Sveriges äldsta folkhögskolor och grundades redan 1877 av Kopparbergs läns landsting, numera Landstinget Dalarna, som fortfarande är huvudman. Skolan är från början en gammal bergsmansgård.

Miljön är ombonad och trivsam. Vi både värnar om och förnyar våra traditioner. Skolan ligger naturskönt med Frostbrunnsdalen och Tunaån alldeles intill. Här finns goda möjligheter till ett friluftsliv bredvid studierna. Bättre studiemiljö får man leta efter.

I centrala Falun finns en filial i ändamålsenliga lokaler. Här är högt i tak på flera sätt. Sedan hösten 2013 har vi även en filial i Ludvika. Alla platserna är väl utrustade med datorer, projektorer, trådlöst nät, kopiator med mera. Vi har även ett mycket fint bibliotek som vi driver i egen regi, sedan Borlänge kommun lade ner sin verksamhet hos oss.

Vi har allmänna behörighetsgivande kurser, utbildning i svenska för invandrare, hjärnskadekurs, konst- och textilkurser, en del på distans. Vi gör korta kurser tillsammans med olika föreningar och på sommaren har vi en vecka med bland annat träslöjd, måleri, broderi, yoga och keramik.

Det finns möjlighet att bo på skolan i Borlänge (men inte i Ludvika eller Falun). Lokalerna är tillgängliga för rörelsehindrade och hörselskadade. Se vidare på Internatboende.