Fritid

Stäng

Kontakt

Fornby folkhögskola

Box 5016 781 05 Borlänge Tel: 0243-23 95 50 info@fornby.se

Hjalle Östman

Rektor

Fornby folkhögskola, Box 5016, 781 05 Borlänge 0243-23 95 05 ho@fornby.se
Träd i motljus.

Här finns goda möjligheter till friluftsliv, såväl sommar som vinter. Skolan är utrustad med funktionella verkstäder för vävning, textil, foto, keramik, färg och form samt trä. Dessutom finns lokaler för styrketräning, umgänge och biljard som står öppna för skolans studerande på fritiden. Inne i Borlänge hittar du Maserhallen med stor sport- och simhall. Intill skolan finns ett motions- och skidspår med två slingor på 3 respektive 5 km.

Gyllbergen, ett höglänt område knappt två mil från skolan, är känt för sin fina skidterräng. Nio kilometer söder om skolan ligger två backar för utförsåkning och snowboard, Romme Alpin och Nybrobacken.

Sommartid kan du utforska Tunaån och Dalälven i någon av skolans kanoter. Inom promenadavstånd hittar du Frostbrunnsdalen, ett naturreservat med rikt och unikt växt- och djurliv och offerkällor.

Skolans välfyllda bibliotek är öppet dagtid på vardagar. I centrum (3 km från skolan) finns bibliotek, biografer, museer, trevliga kaféer och den övriga service du kan förvänta dig i en kommun med nära 50 000 innevånare. Bussförbindelserna är goda och det finns ett väl utbyggt nät av cykelvägar.

Vill du veta mer om vad som finns i närheten av skolan? www.visitsodradalarna.se