Ungdomsmottagning Gagnef

Stäng

Kontakt

Ungdomsmottagningen Gagnef

Färjbacksvägen 11 (Djurås) 780 41 Gagnef 0241-517 71

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Två par höjda händer. Benen hos hoppande ungdomar. Många händer läggs ovanpå varandra. En ring av händer hålls upp mot skyn.Två pusselbitar hålls upp skyn.

Ungdomsmottagning Gagnef har tillsvidare stängt på grund av personalbrist. Du kan vända dig till annan UM i Dalarna, närmast ligger UM Borlänge och Leksand. Du kan även vända dig till din vårdcentral.

Du kan söka för vad som helst på ungdomsmottagningen och besöken kostar ingenting. Här arbetar personalen i hälsofrämjande och förebyggande syfte. Det ska vara lätt att komma till oss med sina frågor och bekymmer, stora eller små.

Det behövs ingen remiss för att få tid och det är helt frivilligt att komma hit. Vi arbetar dels med individuell rådgivning, undersökning och behandling, dels med utåtriktad verksamhet.

Personalen har tystnadsplikt! 

Besök ungdomsmottagningen

Man bestämmer alltid själv om man vill gå till en ungdomsmottagning. Man kan gå dit för att få svar på frågor och få hjälp med många saker som rör hur det är att vara ung. Till exempel om man:

På ungdomsmottagningarna kan man också hämta gratis kondomer om man är mellan 15-25 år.

På ungdomsmottagningen kan du träffa personal inom olika yrkeskategorier såsom barnmorska, undersköterska, kurator, allmänläkare, sjuksköterska, psykolog, och gynekolog. Bemanningen på mottagningarna varierar men det finns alltid tillgång till kurator, barnmorska och läkare.

Vid Ungdomsmottagningen i Gagnef arbetar barnmorska och kurator. Då Ungdomsmottagningen i Gagnef ingår i Dalarnas ungdomsmottagningar, mellersta, finns tillgång till läkare, gynekolog och psykolog på Borlänge Ungdomsmottagning.Vi har även fria kondomer upp till 25 år.

Öppettider

Djuråsskolan 8:30- 11:30
Mockfjärdsskolan 13:00-15:30

Telefon

0243-497723, mobil: 072-1426729

Klamydiaprovtagning

Vid klamydiaprovtagning ska du lämna ett urinprov och du ska därför inte ha kissat på minst en timme innan provtagning. Det ska också ha gått 10 dagar sedan du utsatt dig för smittorisk med en ny partner.