Ungdomsmottagning Rättvik

Stäng

Kontakt

Ungdomsmottagningen Rättvik

Ågatan 4 D, bv 795 31 Rättvik 0248-700 20

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Hoppande ungdomar. Foto: MostphotosHänder hålls. Foto: MostphotosHöjda händer. Foto: MostphotosHänder höjda mot skyn. Foto: MostphotosTvå pusselbitar hålls mot skyn.

 

Du kan söka för vad som helst på ungdomsmottagningen och besöken kostar ingenting. Här arbetar personalen i hälsofrämjande och förebyggande syfte. Det ska vara lätt att komma till oss med sina frågor och bekymmer, stora eller små.

Det behövs ingen remiss för att få tid och det är helt frivilligt att komma hit. Vi arbetar dels med individuell rådgivning, undersökning och behandling, dels med utåtriktad verksamhet.

Personalen har tystnadsplikt! 

Besök ungdomsmottagningen

Man bestämmer alltid själv om man vill gå till en ungdomsmottagning. Man kan gå dit för att få svar på frågor och få hjälp med många saker som rör hur det är att vara ung. Till exempel om man:

På ungdomsmottagningarna kan man också hämta gratis kondomer om man är mellan 15-25 år.

På ungdomsmottagningen kan du träffa personal inom olika yrkeskategorier såsom barnmorska, undersköterska, kurator, allmänläkare, sjuksköterska, psykolog, och gynekolog. Bemanningen på mottagningarna varierar men det finns alltid tillgång till kurator, barnmorska och läkare.

På ungdomsmottagningen kan du söka för vad som helst tills du blir 25 år.

Vi som arbetar här

Barnmorska
Kurator
Läkare

Öppettider

Tisdagar bokade tider 10-12 till sjuksköterska, barnmorska och drop in kl. 13.00-18.00 till sjuksköterska och barnmorska. Bokade tider till kurator och läkare.

Telefon

Telefontid tisdagar kl.10.00-18.00, telefon 0248-70020.

Klamydiaprovtagning

Vid klamydiaprovtagning ska du lämna ett urinprov och du ska därför inte ha kissat på minst en timme innan provtagning. Det ska också ha gått 10 dagar sedan du utsatt dig för smittorisk med en ny partner.