Hantera dina läkarintyg via webben!

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Nu kan du själv läsa, skriva ut, spara och skicka vidare dina läkarintyg till Försäkringskassan. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling.

Mina intyg är en ny webbtjänst som gör det möjligt att snabbt, enkelt och säkert hantera dina läkarintyg. Förutom möjlighet att hantera intygen på egen hand innebär tjänsten också att du får alla intyg samlade på ett och samma ställe.
- Våra patienter kan själva styra över sina intyg och man får större insyn i sin egen sjukskrivning. Läkarintygen kan man nå dygnet runt, oavsett var man befinner sig, säger Ann Wiklund, projektledare för intygstjänsten Landstinget Dalarna.

Så går det till
Läkaren skickar ett elektroniskt läkarintyg till Mina intyg istället för att skicka det i pappersform till Försäkringskassan som man gjorde tidigare. Genom att logga in på 1177.se (i Mina vårdkontakter) kan du som är patient se ditt läkarintyg och skicka det vidare till Försäkringskassan. Du kan också välja att skriva ut en kopia av läkarintyget för att till exempel skicka till din arbetsgivare.
- Om patienten inte har tillgång till en dator eller inte vill hantera intygen på egen hand så kan läkaren skicka intyget till Försäkringskassan efter samtycke från patienten, säger Ann.

Så använder du Mina intyg
För att använda Mina intyg loggar du in på 1177.se i Mina vårdkontakter och väljer Mina intyg. Mer information om hur du gör kan du få genom att titta på filmen om Mina intyg.

Nationellt samarbete
Mina intyg är en nationell e-tjänst som införs successivt runt om i landet. Tjänsten har tagits fram av hälso- och sjukvården i samarbete med Försäkringskassan.

Mer information om webbtjänsten Mina intyg finns på på 1177.se.