Onkologmottagningen

Stäng

Kontakt

Karin Hammarström

Avdelningschef

023-49 04 37 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

På vår mottagning för patienter med kirurgiska tumörsjukdomar, så som tumörer i sköldkörteln, bröst, mage och tarm, urinvägar och hud, vill vi ge god vård. Med begreppet god vård menar vi en patientfokuserad, säker och effektiv vård på lika villkor för er som är, eller blir, våra patienter.

Att vården är patientfokuserad innebär att vi vill att du känner dig respektfullt bemött och att du fått en individuellt anpassad information om ditt hälsotillstånd, din sjukdom och dess behandlingsmetoder.

Kontakt

Telefon och telefontider

Telefon: 023-49 24 21

Måndag-torsdag 07:00--18:00
Fredag samt dag före helgdag 07:00--14:00

 

Öppettider

Mottagningen har öppet dagtid 08:00-16:00 måndag till fredag.

Kontakta oss

För att komma till oss på onkologmottagningen har du tidigare träffat en kirurgspecialist som remitterat till oss. Om du väntar på att få kontakt med oss, men ännu inte hört något, finns det två kontaktvägar antingen via inremitterande instans eller genom att ringa onkologmottagningen, se högerspalten.

Bra att veta

Pågående behandling

Har du frågor om eller biverkningar av din pågående behandling kontakta oss. För rådgivning under kvällar och på helger kontakta Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Dagvård

På mottagningen finns sex behandlingsstolar och fem sängar. Önskar du ha närstående med dig möter detta inget hinder. Under din behandling har du tillgång till te och kaffe med enklare förtäring som t ex kex eller skorpa.

Sekretess

För patientens säkerhet har vi inom Hälso- och Sjukvården sekretess. Har du frågor angående närståendes hälsotillstånd måste du säkert kunna uppge vilket förhållande du har till denne. Vilka besked som får lämnas om din närståendes tillstånd avgörs av den för vården ansvarige läkaren.

Information angående kvalitetsregister

Vi rapporterar medicinsk data till flera rikstäckande register i syfte att bidra till förbättring och utveckling av vård och behandling. Vad det innebär för dig som patient kan du läsa mer om i följande länkar:

Kvalitetsregister

Patientinformation om medverkan i kvalitetsregiser, Regionalt Cancercentrum

Allergier

Undvik parfymer och starka dofter.

Rökning

Om du röker bör du göra uppehåll eller sluta sex till åtta veckor före eventuell operation för bästa resultat. Även om du gör uppehåll tre till fyra veckor före eller slutar precis vid operationen får du bättre resultat och snabbare återhämtning. Du bör fortsätta att vara rökfri mist sex veckor efter operationen. För mer information se länk Fri från tobak.

Är din sjukhusvistelse planerad rekommenderas du som är rökare att ta med dig nikotinersättning eftersom tobaksvaror inte finns till försäljning på sjukhuset. Rökning är endast tillåten på särskilt anvisade platser.

Ytterkläder

Ytterkläder lämnas i receptionen vid stora entrén.

Värdesaker

Lämna i möjligaste mån värdesaker hemma. Vi har begränsade möjligheter att förvara dessa på mottagningen.

Telefoni

Mobiltelefon kan användas på särskilt anvisade platser.

TV/Video/Internet

TV finns i behandlingsrummet. Det finns möjlighet att ha egen dator med sig och då få tillgång till det trådlösa nätet.