Välkommen till Kvinnosjukvård

Stäng

Kontakt

Agneta Romin

Verksamhetschef

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Blivande mamman håller om sin gravidmage.Äldre kvinnor som ler mot kameran.Barn som ammas.Håller sig om magen som smärtar.Far som håller sin bebis tätt intill sig i en sjal.En gravid mage i närbild, en hand ligger på magen.Bebis som sover med filt över sig.Patient med mask.

Kvinnosjukvård Dalarna omfattar Kvinnokliniken vid Falu lasarett samt gynmottagningen i Mora.

Förlossnings- och BB-vård finns i Falun. Vid en komplicerad graviditet kan kvinnor få specialistmödravård vid någon av kvinnosjukvårdens enheter. Vissa specialundersökningar, t.ex. utvidgat ultraljud och diabeteskontroller är centraliserade till kvinnokliniken i Falun.

Gynekologiska operationer utförs i Falun. Här ges också olika slags gynekologisk vård på vårdavdelningen.

Till gynmottagningen i Falun och Mora kommer kvinnor för undersökning, utredning och behandling för olika gynekologiska besvär eller sjukdomar. Hit kan man komma på remiss från distriktsläkare på hemortens vårdcentral eller genom att söka direkt själv.

Inom Kvinnosjukvård Dalarna finns två kvalitetsregister som vi rapporterar till, dessa är Gynopregistret och INCA (Informationsnätverk för Cancervården). INCA drivs och utvecklas gemensamt av landets onkologiska centra - Regionalt Onkologiskt Centrum (ROC).