Bra att ta med sig

Stäng

Kontakt

Agneta Romin

Verksamhetschef

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Journal och ID-handling

Din mödravårdsjournal finns som datajournal och är tillgänglig för oss när vi behöver den.

Ta med dig:

  • Id-handling för din och vår säkerhet

Kläder och inneskor

Du får gärna ha egna kläder. Ta med dig något som känns skönt att ha på sig. När det närmar sig förlossningen kan det vara mer praktiskt att låna en "patientskjorta". Egna inneskor eller tofflor behöver du ha både på förlossningsavdelningen och på BB. Tänk på att ta med kläder till dig och ditt barn att ha efter förlossningen. På patienthotellet använder man endast sina privata kläder.

Necessär

Ta med necessär och toalettsaker. För dig som har långt hår är det praktiskt att kunna sätta upp det. Det kan vara skönt att ha något att smörja torra läppar med.

Mat och dryck

När sammandragningarna tilltar brukar man inte vara så intresserad av att äta någon mat och vi avråder också från det. Soppa, vatten och annan dryck får du av oss. Har du någon favoritdryck får du förstås gärna ta med den. Om du inte har ett aktivt värkarbete behöver du äta för att få energi. Vi ordnar den mat du behöver. Partner eller annan anhörig som är med får gärna ta med egna smörgåsar, frukt eller annat att äta. Det finns kylskåp att förvara maten i. När cafeterian är öppen finns möjlighet att köpa mat där.

Telefon/ kamera

Mobiltelefoner är tillåtna på BB och förlossningsavdelningen om den inte stör medicinsk apparatur.  Använd ljudlöst läge (kom ihåg laddare). OBS! Mobiltelefon får inte tas med på operationsavdelningen, gäller även mobilens kamerafunktion.

Stäng gärna av telefonen, under förlossningen behöver man ha fokus "här och nu".

Musik

För många är musik en bra hjälp att känna sig lugn och avspänd. Ta gärna med dig musik som du tycker om. Det är bättre om hela rummet fylls av musik än att du lyssnar i lurar.