Kvinna på flykt

Stäng

Kontakt

Tanja Krigsman

Utbildningsledare

Psykiatrins Utvecklingsenhet Säter 0225-49 45 44 Skicka epost

Erika Sundqvist

Assistent

Psykiatrins Utvecklingsenhet Säter 0225-49 45 40 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Psykiatrins Utvecklingsenhet inbjuder till en utbildningsdag som belyser problematiken kring flyktingkvinnors psykiska hälsa.

Längst ner på sidan finns länken till anmälningsblanketten

Datum: Tisdagen den 6 oktober, 09.00 - 16.00

Plats: Falu lasarett - Föreläsningssalen

Tema: Flyktingkvinnors psykiska hälsa

Föreläsare:
Brita Hännestrand
, allmänläkare och psykiater som under 20 års tid arbetat med flyktingar som utsatts för tortyr, fängelse, krig och och andra svåra trauman.

Jenny Ask, doktor i etnologi och universitetsadjunkt som disputerade med avhandlingen "Lyssna till ditt hjärta: Muslimska moderskap och mordandets villkor i Sverige" i november 2014.

Barbro Bolinder, verksamhetsexpert på Migrationsverkets rättsenhet som kommer att informera om det arbete som görs på Migrationsverket för att synliggöra kvinnors asylskäl och förbättra rättssäkerhet för dem.

Birgitta Hästö, samordnare för asylhälsovården inom Landstinget Dalarna och distriktssköterska på Asylmottagningen Södra Dalarna. Birgitta har 15 års erfarenhet av vård för asylsökande.

Målgrupp:
Personal inom vuxenpsykiatrin, BUP, primärvård, olika kommunverksamheter och Migrationsverket, som i sitt arbete kommer i kontakt med asylsökande-/flyktingkvinnor.

Kursavgift: 400 inkl för- och eftermiddagsfika.

Anmälan: Anmälan senast torsdagen den 30 september