500 barnmorskor samlas i Falun

Publicerad 7 maj 2014

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

För första gången anordnas en nationell konferens för barnmorskor i Falun. Totalt kommer närmare 500 personer att delta.

Konferensen pågår 8-9 maj på Folkets hus i Falun och är, förutom ett forum för barnmorskor från hela landet att mötas, två dagar av föreläsningar och seminarier om bland annat förlossningsvård, sexuell och reproduktiv hälsa och alternativa befruktningsmetoder. Utöver det har en utställning med namnet Barnmorskan 300 år kommit till Dalarnas museum. Förra året firade yrket 300 år och i samband med det gjordes en utställning som alltså nått Falun nu.

- Det ska bli otroligt roligt att få stå som värd. Vi är verkligen hedrade och har så mycket att visa upp, som vår nya fina kvinnoklinik i Dahlska huset till exempel, säger Ulrika Rosendahl, ordförande i lokalavdelningen för Barnmorskeförbundet.

Att så många barnmorskor nu samlas i Falun är också en bra möjlighet för Landstinget Dalarna att locka arbetskraft, menar Ulrika Rosendahl.

- Vill det sig väl kanske någon blir intresserad av att komma hit och arbeta. Därför är det roligt att vår personalavdelning finns med under konferensen för att berätta om vår verksamhet och vad vi kan erbjuda.