Pooltjänst timanställning, Trafikcenter Dalatrafik

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Från 1 januari 2018 är Dalatrafik en förvaltning i Landstinget Dalarna. Vi ansvarar för planering, drift, trafikadministration och att handlägga myndighetsfrågor som rör kollektivtrafiken i Dalarna.
Dalatrafiks huvuduppgift är att med lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn 2007:1092 (LUF) som stöd, affärsmässigt och i konkurrens, upphandla persontrafik i perioder om fem till tio år. Dalatrafik ställer bl.a. krav på miljöansvar, kvalité och fordonsstandard samt bestämmer om trafikutbudet i samråd med länets kommuner och landsting.
Vi samordnar också tidtabeller och priser. Vi utvecklar försäljningskanaler och biljettutbud. Vi marknadsför också trafiken och de resmöjligheter som finns. Vårt arbete utgår från kundens perspektiv.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter för våra Pooltjänster med timanställning är att via telefon och mail, ta emot bokning, ändring och avbokning av resor i service- och linjetrafik samt omplanera trafik i dialog med förare och informera våra kunder om resmöjligheter.
Du skall efter intern utbildning ha en hög kompetens avseende de olika regelverken inom service- och linjetrafik, legitimering/resetillstånd, trafiksystem och de geografiska förutsättningarna samt med hänsyn till de ekonomiska sambanden finna den bästa lösningen i vår operativa verksamhet.

I rollen som Pooltjänst kommer det uppstå pressande situationer där det krävs att man kan behålla lugnet och fokusera på rätt saker.
Det är viktigt att visa bra omdöme vid uttalanden, ageranden och besvara samtal på ett positivt och lösningsorienterat sätt.

Pooltjänst med timanställning är ett omväxlande arbete där man tillfälligt ersätter andra medarbetare inom områdena Trafikledning, Beställningscentral och Kundservice.
Arbetstiderna är varierande från tidig morgon till sen kväll samt även helger.

Kvalifikationer

Meriterande är om du har arbetslivserfarenhet av liknande arbete - där det handlar om kundservice inom upplysning och kommunikation samt logistik och trafikledning.

Vidare ser vi att du
- har Data- och telefonvana
- kan kommunicera mycket bra på svenska i tal och skrift
- kan kommunicera bra på engelska i tal - har lokalkännedom i Dalarna
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person har du ett stort engagemang, hög arbetsmoral, lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete.
Du är angelägen om att nå bra resultat och hålla hög kvalitet i ditt arbete.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vi tillämpar löpande urval med intervjuer. Tillsättning sker under och efter ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.