VERKSAMHETSCHEF till VC Malung

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Hälso- och sjukvården i Dalarna består av specialiserad sjukvård och primärvård. I länet finns två akutsjukhus, Falun och Mora. Dessutom finns sjukhus i Avesta och Ludvika med karaktären av närsjukhus. Vårdcentraler finns i samtliga kommuner i länet.

Vi söker nu en verksamhetschef till Vårdcentral Malung.
Vill du anta utmaningen att tillsammans med medarbetarna utveckla och driva en välfungerande och välbemannad vårdcentral med framåtanda?!

Arbetsuppgifter

Vårdcentral Malung har ca 6800 listade. Vi är 35 medarbetare som arbetar inom olika områden.

Här finns läkarmottagning, BVC, MVC, ungdomsmottagning i samverkan med kommunen, distriktssköterskemottagning, rehabiliteringsenhet med sjukgymnast, rehabkoordinator och arbetsterapeut. Samtalsmottagning för vuxna och barn/unga.
På vårdcentralen finns också hjärtsviktsmottagning, diabetesmottagning, AVK-mottagning, astma/KOL-mottagning, IMM-mottagning, laboratorieverksamhet med intern och extern verksamhet.
En distriktsköterska utför minnestester som en del av demensutredningar. Vi har också en röntgenassistent som kommer 1 dag i veckan. Övriga dagar kan vår ordinarie personal hjälpa till med akuta röntgenundersökningar vid behov.

Som verksamhetschef
- ansvarar du för att verksamheten uppfyller sitt uppdrag gentemot patienterna
- har du tillsammans med ledning och medarbetare ansvar för säkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet
- leder och utvecklar du verksamhetens arbetssätt utifrån riktlinjer och vetenskapliga rön
- samverkar du med både interna och externa vårdaktörer
- ser du medarbetarnas potential och främjar kompetensutveckling

Din uppgift tillsammans med medarbetarna är att skapa en god, stimulerande och utvecklande verksamhet och arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Du har adekvat högskoleutbildning. Chefs- och ledarerfarenhet från liknande uppdrag ser vi som värdefullt lika så erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården eller politiskt styrd organisation.

Vem är du?
- Du har en väl utvecklad analys- och beslutsförmåga
- Du är en god och tydlig kommunikatör
- Du har erfarenhet av ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor
- Du trivs i rollen som ledare.
Du har som chef en tillsvidareanställning i din grundprofession och ett tidsbegränsat förordnande som verksamhetschef på fyra år med möjlighet till förlängning.

Som chef inom Landstinget Dalarna får du gå vår uppskattade chefsutbildning där du får lära dig allt från ekonomi till rekrytering. Du får möjlighet till samverkan med övriga chefer inom organisationen.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV.


Fackliga kontakter:
Vårdförbundet Kerstin Erlandsson tfn 023-79 20 45
Kommunal Mona Månsson 070-581 56 28
Vision Margaretha Nordman 023-49 08 50
SACO Annelie Sundstedt 073-0621170
Ledarna Gunilla Rosendal 023-491029

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.