Sjuksköterska Habiliteringen Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Habiliteringen i Landstinget Dalarna har ett viktigt uppdrag i att stödja barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar samt till deras närstående.
Insatserna ska bidra till ett fungerande vardagsliv, god livskvalitet och delaktighet i samhället.

Som sjuksköterska kommer du huvudsakligen att ingå i barn- och ungdomsarbetslagen men i viss omfattning även stödja vuxenteamet vid behov. Arbetslagen består i övrigt av sjukgymnast, arbetsterapeut, psykolog, specialpedagog, kurator, logoped och läkare. Dietist finns också för konsultation.

Habiliteringens medicinska organisation är uppbyggd kring en centraliserad läkarmottagning vid Falu lasarett, där samtliga sjuksköterskor arbetar enligt ett särskilt schema.
Sjuksköterskorna delar på läkarmottagningen samt TeleQ.
Dina arbetsuppgifter omfattar förutom mottagning och förberedelse i samband med läkarbesök, uppföljning av medicinering och provtagning. Du förskriver inkontinenshjälpmedel och nutritionsmaterial. Därtill är du en länk mellan patienten/brukaren, arbetslaget den övriga sjukvården och övriga nätverk.
I arbetsuppgifterna ingår även att ge råd och medicinsk handledning individuellt eller i grupp.

Du kommer att tillhöra habiliteringsteamet i Borlänge men din huvudsakliga arbetsplats är förlagd till Habiliteringens centraliserade läkarmottagning i Falun. Vid behov kommer du att delta i nätverksmöten i Borlänge, på habiliteringsenheten eller hos andra samverkansparters i Borlänge.

Inom Habiliteringen uppmuntrar vi alla medarbetare att delta i verksamhetsutvecklingen och har speciella forum för detta.
Samtliga professioner träffas en dag per månad i gemensamma yrkesträffar. Därtill har vi olika kompetensgrupper kring våra habiliteringsprogram där det finns möjlighet till aktivt deltagande. I övrigt arbetar vi aktivt med kompetensutveckling samt ordnar interna utbildningar och temadagar.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är om du har en specialistutbildning inom Hälso-och sjukvård för barn och ungdom eller specialistutbildning till distriktssköterska.
Erfarenhet från barnsjukvården, BVC, skolhälsovård är önskvärt men inte ett krav. Du kommer att ha en erfaren habiliteringssköterska som handledare på plats och ni kommer att arbeta tätt tillsammans.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god förmåga att samarbeta och anpassa sig till förändrade förutsättningar. Du ska även kunna arbeta självständigt.
Du är serviceinriktad och intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.

Vi erbjuder dig stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter, trevlig arbetsmiljö och handledning av erfarna kollegor.

Arbetstiderna är dagtid måndag till fredag.

Intervjuerna sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.