Vikarierande underläkare till Kirurgkliniken i Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Arbetsuppgifter

Mora lasarett är ett akutsjukhus för norra Dalarna och Siljansbygden. Upptagningsområdet omfattar drygt 80 000 invånare och under turistsäsongen sommar- och vintertid är befolkningsunderlaget nästan fördubblat. Lasarettet har genom sitt geografiska läge en särställning i länet och 70% av vårdtillfällena som ges till utomlänspatienter sker i Mora.

Mora lasarett ligger vackert vid Siljans strand och har närhet till många kulturella och sportsliga fritidsaktiviteter. Till exempel är det endast en timmes bilfärd till norra Europas största skidområde i Dalafjällen. Kirurgkliniken har två vårdavdelningar, en med 25 vpl, öppen året runt, samt en veckovårdsavdelning med 9 vpl, måndag till fredag.

Som vikarierande underläkare gäller tjänstgöring på kirurgavdelning, delta på kirurgmottagningen, samt assistera vid olika typer av operationer och slutligen jourverksamhet på akutmottagningen, dock ej natt.

Period: Januari - juni 2019, hela eller delar av perioden.

Kvalifikationer

Läkarutbildning tom termin 10.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.