Sem vik Barnsköterska/undersköterska Neonatalavdelningen

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Neonatalavdelningen och Kvinnokliniken har under hösten 2013 flyttat in i en av Sveriges modernaste sjukhusbyggnader, där barn och föräldrar samvårdas. Vi har ett nära samarbete mellan förlossning, BB och neonatalavdelningen. Tillsammans erbjuder vi en god vård för alla födande familjer i Dalarna.
Neonatalavdelningen har det länsövergripande ansvaret för vården av alla sjuka nyfödda eller för tidigt födda barn i Dalarna. Vi bedriver lättvård och intensivvård på enhetens 16 vårdplatser samt dagvårdsverksamhet.

Arbetet är varierande och kräver god anpassningsförmåga. Det är viktigt att du är trygg och säker i arbetet. Du erbjuds 4 veckors anpassad inskolning. Avdelningen har en väl fungerande internutbildning.
Som semestervikarie kommer du att arbeta med de mindre sjuka barnen på tillväxtsidan.

Närvarande ledarskap
Som avdelningschef för Neonatalavdelningen är jag mån om att alla är en del av ett team. Det innebär att du ska känna dig trygg i att du kan få stöd av mig och biträdande avdelningschef, men också av dina övriga kollegor. Vi bollar, hjälper och stöttar varandra dagligen. Detta är viktigt för att vi alla ska kunna göra ett gott arbete och utvecklas, men också för att det ska kännas roligt att gå till jobbet.

Schema
Du ska kunna arbeta dag, kväll, natt och helg. Schema Heltid / Deltid. 75-100%.

Arbetsuppgifter

Som barnsköterska/undersköterska ingår du i ett multiprofessionellt team med bl.a.
sjuksköterskor, läkare, kurator, psykolog, dietist och sjukgymnast. Du har ett nära samarbete med omvårdnadsansvarig sjuksköterska där utvecklingsstödjande vård, för barn och familj, är grundläggande.

Som barnsköterska/undersköterska har du en viktig funktion bl.a. genom att:
- vara observant på förändringar hos barnet
- stödja barnets utveckling
- stödja föräldrarna i anknytningsprocessen och att lära känna sitt barn
- stödja amningsprocessen

Vi arbetar målmedvetet och strukturerat med omvårdnadsutveckling samt kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du har examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande relevant utbildning. Det är meriterande att du har programfördjupning Akutsjukvård och Medicin 2.

Barnsköterskeutbildning alt. Undersköterskeutbildning.
Påbyggnadsutbildning med inriktning mot nyfödda och sjuka barn alt. specialistutbildning inom barnsjukvård är meriterande liksom tidigare erfarenhet av barnsjukvård.

Här trivs du om du tycker om varierat arbete och har en förmåga att anpassa dig till olika typer av situationer. Du har en stabilitet och mognad som gör att du kan hålla dig lugn i de flesta situationer. Vi ser att du har intresse, vilja och förmåga att hantera medicinteknisk utrustning.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Det innebär att du inte behöver ha all kunskap från början, men ditt intresse och personliga egenskaper har stor betydelse för oss.

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Detta innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.