e-Hälsostrateg

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Landstingets Dalarna delar regeringen vision om att Sverige skall vara bäst på att utnyttja e-Hälsa 2025 och inrättar tjänsten som e-Hälsostrateg
Som e-Hälsostrateg har du ett strategiskt, långsiktigt och övergripande samordningsansvar att driva e-Hälsofrågor både internt som nationellt utifrån e-Hälsostrategi och handlingsplan.
Du ingår i e-Hälsa beredningsgrupp som är landstingets samverkansorgan runt e-Hälsoarbete och deltar i lokala, regionala och nationella samverkansfora.

Arbetet sker i nära samarbete med projektledare, förvaltning för vårdinformationsstöd- och tjänster, övriga strateger, MiT-enheten landsting/regioner och nationella samverkansorganisationer.
Tjänsten tillhör avdelningen Utredning och e-Hälsa, Hälso-sjukvårdsenheten inom central förvaltning. Avdelningen har många olika typer av uppdrag och bred kunskap och kompetens.

Kvalifikationer

Relevant högskoleexamen med erfarenhet från hälso- och sjukvård, och av komplexa organisationer.

Meriterande är erfarenhet från övergripande e-hälsoarbete och kunskap och intresse av hur systemstöd och teknik påverkar och påverkas av verksamheters behov över tid.
Erfarenhet av att ta fram strategidokument och att arbeta med mål och uppföljning. Som person är du drivande, ödmjuk, lyhörd, har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga kontakter:
SACO Annelie Sundstedt, 023-490722, annelie.sundstedt@ltdalarna.se
Vårdförbundet Marion Vaeggemose, 076-7900391
marionjudithgrelck.vaeggemose@ltdalarna.se
Jusek Christoffer Andersson, 070-9502653, christoffer.andersson@ltdalarna.se
Vision Margaretha Nordman, 070-5518999, margaretha.nordman@ltdalarna.se


Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.