Läkare allmänspecialist och/eller ST-läkare, Vårdcentral Särna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Glesbygdsmedicin i fjällnära natur. Särna ligger tolv mil norr om Mora. Här finns fantastisk natur med goda möjligheter till jakt, fiske, fjällvandring, golf, skidåkning på längden och tvären samt skoteråkning. Från Särna är det tre mil till Idre och sju mil till Grövelsjön.
Vårdcentralens team består av läkare (tvåläkarstation), åtta sjuksköterskor inklusive diabetes-sköterska, BHV-sköterska och barnmorska. Övriga i teamet är två undersköterskor, två fysioterapeuter, två medicinska sekreterare, lokalvårdare, arbetsterapeut (timmar), 100 % KBT-samtalsterapeut, samtalsterapeut barn och unga samt verksamhetschef.
Filial finns i Idre med distriktssköterskemottagning som är öppen tre dagar per vecka.
Vid Särna Vårdcentral finns alltid en läkare och en sköterska som har jour, kvällar, nätter och helger för akuta sjukdomsfall. En del veckor arbetar man som ensam läkare vid Särna Vårdcentral vilket ställer krav på kompetens och förmåga till "ensamarbete".

Vårdcentralen har ett upptagningsområde på ca 2 100 listade. Under högsäsong blir det 30 - 40 000 extra personer i området med alla turister. Vid Idre Fjäll finns mottagning som bemannas av läkare under högsäsong både sommar och vinter. Många patienter med skidskador skickas vidare till Särna Vårdcentral. Digital röntgen finns. Alla sjuksköterskor har röntgendelegation och utför undersökningar på framförallt skidskador. Röntgenassistent kommer en dag varannan vecka.
I och med avståendet till Mora lasarett sköts mycket på Vårdcentralen och det är hög självförsörjningsgrad vilket ger stor variation i arbetsuppgifterna.

Vi söker allmänläkare med intresse för arbete som bjuder stor variation och blandade sjukdomstillstånd.

Kvalifikationer

Du är allmänspecialist och/eller ST-läkare.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.