Lärare i samhällsämnen Fornby Folkhögskola

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Fornby folkhögskola ligger i Borlänge i Dalarna. Studiemiljön är härlig. Vackra hus runt en gård med träddungar och med Tunaån intill.
Våra filialer finns centralt i trivsamma lokaler i Falun och i Ludvika.
Huvudman är Landstinget Dalarna.

Vi har allmänna behörighetsgivande kurser, kurser i svenska som andraspråk och kurser med konst- och hantverksintrikning. Vi driver ett folkhölsoarbete för demokrati, samhällsengagemang, livslångt lärande och delaktighet i kulturen. Vi strävar efter att vara en mångkulturell folkhögskola.

Folkhögskolan utgår från en helhetssyn på människa och lärande. Var och en får möjlighet att utvecklas och växa som människa. Vi har bra kunskaper i pedagogik och våra olika ämnen och är samtidigt breda, nyfikna och prestigelösa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till våra allmänna kurser i Borlänge i ämnena samhällskunskap och historia. Du kommer också att arbeta med en studiemotiverande kurs, SMF, som vi genomför i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Vikariatet gäller vårterminen men med möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast efter överenskommelse

Kvalifikationer

Lärare i samhällsämnen

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.