Ingenjör till Tekniska hörselvården Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård och specialistsjukvård samt Dalarnas kommuner.

Hörselvården är en del av LD Hjälpmedel och består av Hörcentralen, Tekniska hörselvården och Pedagogiska hörselvården. Vår målgrupp är personer med hörselskada, dövhet och dövblindhet. Hörselvården i Dalarna är länsövergripande och vi har hörcentraler i Falun, Borlänge och Mora. Inom hörselvården finns 45 medarbetare.

Vi behöver förstärkning! Nu har du chansen att bli en del av hörselvården i Dalarna då vi söker en driftig ingenjör.

Arbetsuppgifter

Tekniska hörselvården ansvarar för all teknisk utrustning inom hörselvården samt för installationer och service av hörhjälpmedel för länets innevånare.

Tjänsten som ingenjör hos oss innebär i huvudsak att ansvara för och utföra:
- Avhjälpande och förebyggande underhåll samt administration av medicinteknisk utrustning och datasystem inom hörselvården.

Tjänsten innebär också arbete med:
- Inköp, upphandling och driftsättning av medicinteknisk utrustning och datasystem
- Utveckling och omvärldsbevakning inom audiologi/ljudteknik
- Internutbildning på teknisk utrustning

Den här tjänsten passar dig som tycker om att arbeta serviceinriktat och är intresserad av samspelet mellan människa och teknik då du kommer att samarbeta med alla yrkeskategorier inom hörselvården i Dalarna.

Inom hörselvården finns stora möjligheter för dig som är driven att snabbt öka din kompetens och leda utvecklingen framåt. Omvärldsbevakning och ett nära samarbete med kollegor inom andra landsting samt leverantörer inom området är en naturlig del i vår verksamhet.

Då vi har verksamhet på flera orter förekommer resor i arbetet.

Välkommen till oss för att vara med och utforma framtidens hörselvård i Dalarna!

Kvalifikationer

Krav
- Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller vad arbetsgivaren bedömer likvärdigt
- Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
- B-körkort

Meriterande
- Erfarenhet eller utbildning inom medicinsk teknik, elektronik eller ljudteknik
- Kunskaper inom audiologi
- Erfarenhet av upphandling
- Kunskaper i datoradministration av Windows
- Kunskaper i Excel
- Erfarenhet av SQL databaser

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och tar självständigt ansvar för arbetsuppgifterna. Du är serviceinriktad och intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.

Personligt brev och CV ska bifogas din ansökan.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.