Avdelningschef heltid, till Medicinvårdavdelning 3, Avesta lasarett

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Vårdavdelning 3 på Avesta lasarett har som uppdrag att med god kvalitet, omsorg och tillgänglighet bedriva hälso och sjukvård inom området invärtesmedicin, i ett närsjukvårdsperspektiv.
Avdelningen är en medicinsk akutvårdsavdelning med 16 vårdplatser, varav 7 är övervakningsplatser.

Vårt huvudsakliga uppdrag är att vårda patienter med hjärt- och invärtesmedicinska sjukdomar, men patienter som vårdas hos oss p.g.a. infektionssjukdomar är också vanligt förekommande.
Vi bedriver även eftervård för bl.a. hjärt- och kirurgpatienter. Efter sammanslagning av klinikerna står vi inför stora utmaningar att arbeta samman vårdflöden, rutiner mm. Målet är att bedriva en närsjukvård på topp.

Avdelningschefen ingår i klinikens ledningsgrupp och är underställd verksamhetschefen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som avdelningschef är ett förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Initialt är förordnandet tidsbegränsat till tre år med möjlighet till förlängning.

Du har som uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter landstingets policydokument.

I uppdraget ingår ekonomi-, personal-, utvecklings- och arbetsmiljöansvar.

Som person är Du drivande och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och att visa resultat.
Du skall ha lätt att kommunicera och kan ta beslut, kunna arbeta i team samtidigt som Du skall kunna utveckla teamet framåt.

Landstingets chefsutbildning är obligatorisk och planeras tillsammans med din chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska och har erfarenhet från hälso- och sjukvårdsjukvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tidigare erfarenhet som chef/ledare är meriterande. Kompetens att utöva ett professionellt ledarskap. Viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget.
Har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer inom och utom organisationen.

För att trivas hos oss är du självständig och trygg i dig själv. Du tycker om att driva förändringsprocesser och har förmåga att ständigt nå förbättringar.
Du fångar enkelt upp en helhet och konkretiserar den samt har samtidigt förmågan att avgränsa arbetet. Du inspirerar och engagerar och trivs med att leda arbetsgrupper.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du har en bra samarbetsförmåga, är dessutom kommunikativ vilket betyder att du ar en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är trygg och stabil, ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella.
Du tar initiativ och ser till att du når målet och har under vägen dit lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar själv ansvar för ditt arbete och driver det vidare.
Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Fackliga kontakter:
VÅRDFÖRBUNDET Ximena Fernandez-Oviedo, 076-7900468, ximena.fernandezoviedo@ltdalarna.se alt.
Nellie Hedberg, annelie.hedberg@ltdalarna.se
LEDARNA Gunilla Rosendal, 0240-495309, gunilla.rosendal@ltdalarna.se
KOMMUNAL kommunal.centralt@ltdalarna.se alt
Peter Johannesson, peter.johannesson@ltdalarna.se
VISION vision.falun@ltdalarna.se alt, Ann-Christine Åhlberg, ann-christine.ahlberg@ltdalarna.se
SACO Kerstin Dahlström, kerstin.d.dahlström@ltdalarna.se


Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.