Bitr. avdelningschef/Sjuksköterska 50%/50%

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Välkommen till en avdelning som vårdar patienter med många olika diagnoser och som ständigt utvecklas.

Avdelning 10 är en Geriatrisk Rehabiliteringsavdelning med 24 vårdplatser som är fördelad i tre grupper. En grupp för Stroke-, TIA, hjärnskador, en grupp för ortopedi-, frakturer-, protes-, smärtbehandling- och en grupp för de mest sjuka äldre som behöver medicinsk vård och rehabilitering.

Till enheten hör även en geriatrisk mottagning som till stor del utför minnesutredningar och uppföljningar av stroke, demens och parkinson.

Våra ledord och vår värdegrund är att alltid ha Patienten i centrum, arbeta med hög kvalitet och patient säkerhet, samt vara en attraktiv arbetsplats. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar.
Målet är att bedriva en närsjukvård på topp.

Biträdande avdelningschef är underställd avdelningschefen och deltar i klinikens ledningsgrupp.

Tjänsten som biträdande avdelningschef är ett förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Initialt är förordnandet tidsbegränsat till tre år med möjlighet till förlängning.

Du har som uppgift att, tillsammans med avdelningschefen, leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter landstingets policydokument. Som person är Du drivande och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och att visa resultat. Du skall ha lätt att kommunicera och kan ta beslut, kunna arbeta i team samtidigt som Du skall kunna utveckla teamet framåt. Du ersätter avdelningschef då den är frånvarande.

Landstingets chefsutbildning är obligatorisk och planeras tillsammans med din chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från hälso- och sjukvårdsjukvård och är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet som chef/ledare är meriterande. Kompetens att utöva ett professionellt ledarskap. Viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget. Har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer inom och utom organisationen.

Som person är Du intresserad av ledning, styrning och utveckling, är drivande och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och att visa resultat. Du har god förmåga att möta människor och lägger stor vikt på professionellt bemötande. Du är lösningsfokuserad och har gärna kännedom om att arbeta i en offentlig organisation.

Vi sätter stor vikt till Din personliga lämplighet, Din samarbetsförmåga och Din flexibilitet.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.