Kockar/Kokerskor

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Malungs Folkhögskola är en del av Landstinget Dalarna. Skolan är naturskönt belägen strax utanför centrala Malung. Vår inriktning är natur, kultur och hälsa utifrån ett folkligt och bildande perspektiv. Skolan har cirka 120 deltagare på de långa kurserna varav ungefär hälften bor på våra internat. Förutom detta hålls även korta kurser, distanskurser och viss konferensverksamhet. Vi har verksamhet hela året och ibland även på helger. Verksamheten bedrivs utifrån statens syften med folkbildningen samt enligt Landstinget Dalarnas planer för kultur- och bildning i länet.

Vi lägger stor vikt vid att våra studerande ska bli bemötta med respekt och lyhördhet. Deltagarstyrning och demokrati är ledord för verksamheten. Kring detta samarbetar dagligen ett trettiotal anställda inom olika personalkategorier. Oavsett yrkestitel är vi alla med och bidrar till en positiv bildningsmiljö för våra studerande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i det arbetslag som dagligen tillagar och serverar god och näringsrik kost till skolans studerande, gäster och personal.

Vi arbetar aktivt med att öka andelen miljö- och kravmärkta råvaror.
Varje dag serveras en riklig salladsbuffé. Var och en kan välja varmrätt, vegetariskt eller blandkost.
Vi serverar frukost, lunch och middag på vardagar samt ibland till helgkurser.
Självklart erbjuds även olika specialkost om behov finns.
Arbetslaget i köket planerar och utför tillsammans alla förekommande arbetsuppgifter, såsom att planera matsedel, beställa varor, tillreda måltider, diska och städa.

Arbetet i köket leds av vår servicechef men alla medarbetare är med och påverkar hur arbetet ska utföras och utvecklas.

Tillsammans med annan personal på skolan och våra studerande deltar vi i olika arbets- och planeringsgrupper.

Kvalifikationer

Köksutbildning eller motsvarande erfarenheter förvärvade genom en gedigen arbetslivserfarenhet inom området.
Kunskap om tillredning av specialkost

Erfarenhet från folkbildning är meriterande.

Arbetet kräver god förmåga till samarbete och kommunikation.
Kunskap om hushållning, ekonomi och miljö är värdefullt.

Dessutom ser vi gärna att du har förmåga att inspirera till ökad medvetenhet om kostens betydelse för hälsan.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.