Psykolog

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vi är i en utvecklingsfas och vill förstärka med ytterligare en samtalsterapeut.
Detta är en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med människor med psykisk ohälsa i ett mindre arbetsteam i primärvården och i nära samverkan med andra tvärprofessionella grupper.

Vi är en samlad rehabenhet som är en del i Vårdcentral Avesta .
Vårdcentral Avesta har ca 14.200 listade. Vårdcentralen har läkar- och sköterskemottagning, en familjecentral och Primärvårdsrehab som egna enheter i Vårdcentralen. Vår mottagning finns på Avesta Lasarett och på enheten finns för närvarande:
2 samtalsterapeuter ,2 psykologer, , sjukgymnaster, arbetsterapeuter, undersköterskor sammanlagt är vi 16 personer som arbetar här. Det finns en samordnare för samtalsterapeuterna som bland annat arbetar med kompetensutveckling för gruppen. Vi samarbetar med öppenvårdspsykiatrin bland annat genom regelbundna möten.

Vi samarbetar även med samtalsmottagningen för Barn och Unga som är belägen på Familjecentralen.
Du kommer att arbeta med bedömningar och korttidsbehandlingar av vuxna med lätt till måttlig psykisk ohälsa ,tex ångest , medelsvåra depressioner, stressrelaterade sjukdomar, psykosomatik
samt smärt och sömnproblematik. Behandlingsmetoder vi använder är ACT , KBT, IKBT, PDT.
Alla samtalsbehandlare har tillgång till handledning.

Utifrån verksamhetens behov och egen kompetens har du möjlighet att delta i vårt utvecklingsarbete som just nu handlar om personcentrerad vård och att starta en grupp med fysisk aktivitet vid depression.

Kvalifikationer

Du är socionom/beteendevetare/psykolog med inriktning grundläggande psykoterapi Steg 1 motsvarande 45hp, inriktning KBT
Vi ser gärna att du har utbildning i ACT/FACT eftersom vi idag erbjuder denna behandling. Tidigare erfarenhet av psykoterapeutisk behandling är meriterande.

Vi är en liten grupp som värnar om ett gott arbetsklimat och lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du ska vara flexibel och kunna arbeta självständigt med alla de patienter som är vanligt förekommande i Primärvården.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är ett krav.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.