Undersköterska till vårdcentral Särna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Är du intresserad av glesbygdsmedicin i fjällnära natur? Vårdcentralen i Särna söker en undersköterska.

Särna ligger tolv mil norr om Mora. Här finns fantastisk natur med goda möjligheter till jakt, fiske, fjällvandring, golf, skidåkning på längden och tvären samt skoteråkning. Från Särna är det tre mil till Idre, sju mil till Grövelsjön och sex mil till Sälen.

Arbetsuppgifter

Vårdcentralen har ett upptagningsområde på ca 2 100 listade.
Under högsäsong blir det 30 - 40 000 extra personer i området med alla turister.
Vid Idre Fjäll finns mottagning som bemannas av läkare under högsäsong både sommar och vinter.

Vårdcentralens team består av läkare (tvåläkarstation), tio sjuksköterskor inklusive diabetessköterska, BHV-sköterska, astma-KOL-sköterska och barnmorska (rekrytering pågår). Övriga i teamet är två undersköterskor, två fysioterapeuter, tre medicinska sekreterare, lokalvårdare, arbetsterapeut, psykolog, KBT-samtalsterapeut vuxna (rekrytering pågår), samtalsterapeut barn och unga(rekrytering pågår) samt verksamhetschef.

Vi är en liten arbetsplats med mycket god stämning och laganda. Vi värnar om kvalitet, kontinuitet, ett gott bemötande och god tillgänglighet.

Vårdcentral Särna är under utveckling och söker även barnmorska, sjuksköterska och samtalsterapeut vuxna. Älvdalen och Särna Vårdcentral söker samtalsterapeut Barn och Unga.

Arbetet innefattas av att
- serva doktorer i olika situationer med patienter
- provtagningar
- med delegation utföra röntgenundersökningar
- göra beställningar avseende varuförsörjning till Vårdcentralen
- ta emot patienter i reception och registrera i Take Care
Anställningen avser 40 procent tv anställning och 60 procent vikariat 2019 förmodligen med möjligheter till förlängning.

Vanligtvis arbetstider vardagar och dagtid. Beredskapstjänstgöring samt kvälls- och helgtjänstgöring kan komma att ingå.
Arbetet är i huvudsak vid läkarmottagningen Särna vårdcentral, kan även innebära arbete vid distriktssköterskemottagning i Idre.
Hör av dig så berättar vi mer.

Kvalifikationer

Du har examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande relevant utbildning.
Det är meriterande att du har programfördjupning Akutsjukvård och Medicin 2.

Det är meriterande om Du har arbetat i primärvården eller på akutmottagning. Fördel om Du har datavana och känner till Landstinget Dalarnas journalsystem Take Care.

Du behöver ha körkort för personbil.
Goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Då vår vårdcentral verkar för hälsofrämjande önskar vi att Du är rökfri.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV via vårt e-rekryteringssystem, länk finns i annons på www.ltdalarna.se alternativt Platsbanken.
Vi önskar minst två referenser med kontaktuppgifter.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.