Hjälpmedelskonsulent, arbetsterapeut alt fysioterapeut till LD Hjälpmedel

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Hjälpmedelscentralen Kundservice söker hjälpmedelskonsulent till LD Hjälpmedel.

Vill du ha möjlighet att arbeta aktivt med förebyggande aktiviteter?
Tycker du om att möta människor i olika situationer under din arbetsdag?
Nu har du möjlighet att få göra det!

Vi söker en arbetsterapeut/fysioterapeut som dels vill arbeta med att utveckla/marknadsföra vår hjälpmedelsbutik och visningsmiljö samt även utveckla vårt förbyggande arbete mot befolkningen i Dalarna.
Det förebyggande arbetet innebär att vi bla åker ut och informerar om t.ex. fallprevention till olika brukarorganisationer.

Dina arbetsuppgifter utöver dessa kommer att vara att ge råd och information i vår butik och visningsmiljö samt via telefon och webb. Du kommer även att arbeta med utbildningar och information kring hjälpmedel.

I arbetsuppgifterna ingår också administration så som t ex orderhandläggning efter rådgivning.
I kundservice finns idag även arbetsterapeut, sjukgymnast och assistenter som arbetar både mot förskrivare och patient/brukare. Kundservice arbetar i nära samarbete med övriga avdelningar inom LD Hjälpmedel.

Placeringsort är Borlänge.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg sjukgymnast/fysioterapeut eller leg arbetsterapeut.
Meriterande är erfarenhet av behovsbedömning och utprovning av hjälpmedel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att vara framgångsrik i arbetet behöver du sätta kunden i centrum och ha en utpräglad servicekänsla, ha ett gott bemötande, vara lyhörd och har ett konsultativt arbetssätt, allt utifrån våra kunders behov.

Du har lätt för att samarbeta, är noggrann, kan se helheten i aktivitet, ge förslag på lösningar och genomföra dessa, har lätt för att organisera, planera och arbeta strukturerat samt har en god pedagogisk förmåga.

Datorvana är ett krav.

Arbetet innebär resor i länet varför körkort B är ett krav.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.