Legitimerad dietist till primärvården i Avesta 50:2018:725 - Landstinget Dalarna

Legitimerad dietist till primärvården i Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration.

Vill du bo i södra Dalarna och vara med och utveckla en ny dietistverksamhet i primärvård? Är det viktigt för dig med ett nära samarbete med andra primärvårdsdietister i länet? Vill du utveckla e-hälsa? Då är du välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Dietistverksamheten i primärvården i Dalarna är under uppbyggnad. För närvarande är vi fem dietister och en avdelningschef och vi söker nu en kollega med placering i Avesta-området.
Vi har ett positivt arbetsklimat, vi är tillgängliga för varandra och har bl a gemensam tid veckovis för frågor och diskussioner och du kan räkna med att få gott stöd av gruppen som nyanställd hos oss.

Avesta ligger i södra Dalarna och har de senaste åren blivit en utvecklings- och tillväxtkommun med framtidstro där allt fler vill leva, bo och arbeta. Här finns såväl vildmark som öppet jordbrukslandskap, berg och vattendrag, stad och landsbygd. Avesta kommun arbetar för att hela kommunen ska utvecklas, och att alla kommundelarna ska vara attraktiva att bo och arbeta i. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och bussresor inom kommungränsen är gratis. Tågresa till Uppsala tar knappt en timme och till Stockholm drygt 1½ timme. Mer information om Avesta finns på kommunens hemsida.

Som dietist i primärvården arbetar du med nutritionsbehandling av patienter såväl enskilt som i grupp. Vi är också i startgroparna för att utveckla kost-och nutritionsbehandling via e-hälsa. Vårt mål är att vår behandling ska bygga på vetenskaplig grund och följa en strukturerad modell där utredning, bedömning, åtgärd och uppföljning är viktiga delar. Vi arbetar tillsammans med att utveckla behandlingsformer, rutiner och informationsmaterial.

Du ger stöd och fortbildning inom nutritionsområdet till övrig vårdpersonal. Du kommer att arbeta på flera vårdcentraler inom ditt geografiska område dit du reser på arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist, gärna med magisterexamen. Det är meriterande med tidigare erfarenhet som dietist inom olika områden liksom intresse för utvecklingsarbete. Körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.