Avdelningschef ögonmottagningen Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en avd.chef då vår nuvarande chef beslutat sig för att avsluta sitt uppdrag efter 16 år på denna post, hon kommer att arbeta kvar med andra arbetsuppgifter.

Den vi söker är en person som är genuint intresserad av ledarskap och som vill vara med och fortsätta utvecklingen av ögonsjukvården tillsammans med våra duktiga medarbetare. Du kommer att planera, leda och utveckla mottagningens verksamhet.
Ditt arbete består också av att stimulera dina medarbetare till engagemang och utveckling.
Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp. I uppdraget är du chef över sjuksköterskor och undersköterskor på ögonmottagningen.

Information om arbetsplatsen:
Ögonkliniken Dalarna består av fem öppenvårdsmottagningar, där Falun har länsmottagningsansvar inkluderande jourverksamhet, samt en operationsavdelning. Vi köper våra vårdplatser på öronkliniken, avd 45, där även vår jourmottagning kvällar, helger och nätter bedrivs. Vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet, tillsammans ca 54 000 besök/år, varav 22 000 på ögonmottagningen i Falun.
Ögonsjukvården i Sverige är inne i en mycket expansiv fas. Vi planerar att inrätta en särskild enhet för undersökning och behandling av makulasjukdomar.

Kvalifikationer

Du är ögonsjuksköterska, alt leg. sjuksköterska. Tillsvidareanställning som sjuksköterska, med tidsbegränsat förordnande på 3 år.

Vi ser gärna att Du har ledarskapsutbildning och/eller har erfarenhet av personal och verksamhetsledning, god samarbetsförmåga, flexibilitet och intresse för utvecklings och förändringsarbete. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.