Farmaceut Läkemedelsförsörjning, Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vi på Landstinget Dalarna prioriterar läkemedelsfrågor. Därför förstärker vi nu vår Läkemedelsavdelning och Läkemedelskommitté med en helt ny avdelning för Läkemedelsförsörjning. Läkemedelsförsörjning innebär bl.a. att tillhandahålla, beställa och expediera läkemedel samt att tillverka cytostatika, radiofarmaka och övrig steril extempore till landstingets verksamheter.

Vi utvecklar verksamheten genom att bedriva läkemedelsförsörjning i egen regi från 1 september 2017. Eftersom det är en ny verksamhet som byggs upp finns goda möjligheter att tillsammans med kollegor och arbetsledning utveckla läkemedelsförsörjningen till nytta för hälso- och sjukvård, vårdpersonal och patienter.

Vi söker nu en farmaceut till Läkemedelsförsörjningen i Mora.
Som farmaceut deltar du i arbetet med att säkerställa läkemedelsförsörjningen till landstingets vårdenheter. Genom nära samarbete med vården bidrar du till att vårdpersonal får tillgång till värdefullt farmaceutiskt stöd. I din vardag kommer du att arbeta praktiskt med servicetjänster som beställning och sortimentsarbete i läkemedelsförråd (läkemedelsservice) samt med orderberedning. Beroende på erfarenhet och intresse kan också uppgifter som kvalitetsgranskning och farmaceutiskt kvalitetsansvar för specifika verksamheter bli aktuellt. Huvudsaklig arbetsort är Mora, men resor inom länet förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska. Meriterande är kompetens för extemporetillverkning och tidigare erfarenhet av arbete med vårdnära läkemedelsförsörjning. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper. Som farmaceut är det viktigt att du är noggrann, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Körkort B är önskvärt.

Vill du vara med och forma framtidens läkemedelsförsörjning med oss? Välkommen med din ansökan!

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.