Folkhögskollärare till Malungs folkhögskolas folkmusikkurser

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Malungs Folkhögskola är en Landstingsdriven Folkhögskola naturskönt belägen strax utanför centrala Malung. Skolans inriktning är natur, kultur och hälsa utifrån ett folkligt och bildande perspektiv.
Arbetet som lärare på folkhögskola kräver mycket god förmåga till samarbete och kommunikation. Vi lägger stor vikt vid att våra studerande ska bli bemötta med respekt och lyhördhet. Deltagarstyrning och demokrati är ledord för vår verksamhet.
På våra folkmusikkurser arbetar du i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor har ansvar för gemensam planering, socialpedagogiskt arbete, samt samarbete mot skolgemensamma mål. Du undervisar studerande på olika nivåer, huvudsakligen i grupp.
Malungs folkhögskola eftersträvar en jämn könsfördelning samt mångfald.

Vikariat till 1/7 - 2019

Kvalifikationer

Nu söker vi en lärare med ämneskompetens i fiolspel.
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att undervisa på folkmusikkurserna, främst kursen Folkmusik på fiol, men du kommer även att jobba med andra kurser på skolan. Därför ser vi gärna att du även har ämneskompetens i andra ämnen. Visst administrativt arbete kan förekomma.

Du ska vara väl förankrad i folkmusikgenren samt ha dokumenterad erfarenhet och/eller utbildning inom fiolspel. Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskollärare eller har en pedagogisk utbildning samt erfarenhet av folkbildning. Erfarenhet av att undervisa i musikteori och ensemblespel samt erfarenhet av spel/sång till dans är meriterande.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.