Undersköterska Laboratoriemedicin, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Laboratoriemedicin Dalarna (LmD) består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin. Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta (klinisk kemi/transfusionsmedicin), Borlänge (provtagningsenhet, PK-analys samt blodtappning), Falun (klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, och transfusionsmedicin), Ludvika (klinisk kemi/transfusionsmedicin) och Mora (klinisk kemi/transfusionsmedicin). Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren. Du kommer att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern utrustning vid alla våra laboratorier. I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation. Laboratoriet i Falun arbetar gränsöverskridande mellan klinisk kemi, transfusionsmedicin samt klinisk mikrobiologi.

Vid Laboratoriemedicin i Falun innefattar arbetsuppgifterna:
- Preanalytiskt arbete vilket innebär att du hanterar inkommande prover till vår provmottagning.
- Du arbetar med visst underhåll av vår automationsutrustning.
- Hantering av så kallade "skickeprover" (prover som skickas till annat Laboratorium för analys).
- Hantering av vår rörpost samt Tempus 600 (rörpost utan tuber).
- Laddning av prover på vår automation.
- Laddning av blododlingsflaskor i det automatiska blododlingsskåpet
- Odla mikrobiologiska prover på vår utodlings-robot eller manuellt
- Hantering av inkommande gods.

Målet är att skapa en viss rotation bland våra undersköterskor så att man över tid behärskar ett relativt brett område inom vår organisation. Exempelvis; (provtagning, komponentberedning (hantering av blodpåsar efter blodtappning), gods och lagerhantering mm.

Kvalifikationer

Du har examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande relevant utbildning.
Det är meriterande att du har programfördjupning Akutsjukvård och Medicin 2.

Arbetet kräver stor noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt och i grupp, därför måste du behärska svenska språket i tal och skrift. Du är serviceinriktad. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.