Medarbetare och guide till Mentalvårdsmuseet, Säter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Mentalvårdsmusset är ett psykiatrihistoriskt museum i Säter och ett av Landstinget Dalarnas kulvturverksamheter.
Museet förmedlar kunskap om 1900-talets psykiatrihistoria. Med exemplet Säters sjukhus berättas även en nationell historia.
Museet bedriver en omfattande visningsverksamhet för studie/skolgrupper och en intresserad allmänhet.

Kvalifikationer

Kulturhistoriska kunskaper, erfarenhet av guidning och kunskapsförmedling.
Personligt intresse för psykiatri och medicinhistoria. Intresse för föremålsvård, gärna tekniskt kunnande och praktiskt handlag.

Meriterande är erfarenhet av vårdarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs

Möjlighet till eventuell förlängning efter vikariatets slut.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.