Kurator till LD Hjälpmedel, syn-/hörselvård

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Om arbetsplatsen:
LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information, rådgivning samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård och specialistsjukvård samt Dalarnas kommuner.

Nu har du chansen att bli en del av LD Hjälpmedel i ett mycket spännande skede. Vi planerar för nya, moderna lokaler i Borlänge som beräknas vara inflyttningsklara våren 2017. Som kurator på Syncentralen och Pedagogisk hörselvård blir du en viktig kugge i arbetet med att forma och utveckla framtidens hjälpmedelsverksamhet i Dalarna!

Syn- och hörselvården är en länsövergripande verksamhet med uppdrag att, utifrån Hälso- och sjukvårdslagen, hjälpa personer i alla åldrar med synnedsättning, hörselskada, dövhet, dövblindhet, tinnitus och/eller ljudkänslighet. I verksamheten finns, förutom kuratorer, även arbetsterapeuter, optiker, pedagoger, audionomer och assistenter.

Arbetsuppgifter

Kuratorns arbetsuppgifter innefattar psykosocialt behandlingsarbete i form av stödsamtal, krisbearbetning och personlig rådgivning till målgruppen samt i vissa fall även deras närstående. Vi arbetar både med individuella insatser och i grupper. Du kommer bland annat ingå i ett dövblindteam. I arbetet ingår även att informera om samhällets stödåtgärder och samverkan med andra samhällsinsatser. Du kommer att få introduktion och handledning från erfarna kollegor.

Din huvudsakliga placering kommer att vara på Syncentralen i Falun fram till flytten till nya lokaler i Borlänge. Vi har ambulerande verksamhet i länet varför resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Krav:
Vi söker dig med socionomexamen och goda språkkunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Meriterande:
Erfarenheter av psykosocialt behandlingsarbete samt B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en person som vill anta utmaningen att delta i vårt kommande utvecklingsarbete. Du lockas av att testa nya arbetssätt, kommer med idéer och förbättringsförslag och vågar ifrågasätta invanda, traditionella metoder. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och engagemang i arbetet. För dig är det självklart att sätta patienten i centrum och du är lyhörd i din kommunikation med både patienter och arbetskamrater.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.