Chef IT-förvaltning och utveckling

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Förvaltning och Utveckling (IT-FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. Avdelningen har tre sektioner med sektionschefer som har det direkta personalansvaret för sammantaget ca 50 personer.

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt mindre systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande.
Landstinget har en portfölj för "verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Vi erbjuder Dig en attraktiv tjänst som avdelningschef med övergripande verksamhetsansvar för IT-FoU, personal- samt budgetansvar. Du rapporterar till MIT-chef och ingår i MiT-enhetens ledningsgrupp. Du har direkt personalansvar för tre sektionschefer och har övergripande ansvar för verksamhetsutveckling inom avdelningens ansvarsområden. Ett nära samarbete och dialog med övriga avdelningar är centralt för att utveckla MIT-enhetens hela verksamhet.

Anställningen innebär en tillsvidareanställning vid MiT-enheten, med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år. Med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet, meriterande är även erfarenhet av ledarskap som chef över chefer.

Du har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande och kreativ. Du är driven med en utvecklad problemlösningsförmåga.

Som person är du strukturerad och har en god analytisk förmåga, du är inspirerande och flexibel.
Det är naturligt för dig att ha ett strategiskt helhetsperspektiv och skapa ett gott samarbete med övriga avdelningar. Du har ett stort intresse av verksamhetsutveckling med stöd av IT.

Du har akademisk utbildning inom relevanta områden, som t ex systemvetenskap, IT alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har även ledarskapsutbildning. Du har god förståelse och erfarenhet från IT-verksamhet.
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Önskvärt är att du har:
- Kunskap och erfarenhet från förvaltningsmodell pm3, förvaltningsobjektarkitektur och portföljstyrning
- Certifiering inom ITIL
- Erfarenhet av kravställande vid IT-upphandlingar samt juridiska frågor inom IT-området
- Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.