Socionom/kurator tv Psyk mottagning Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Den psykiatriska öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter och med slutenvårdskliniker i Säter och Falun.

På psykiatrimottagningen i Mora finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad. Mottagningen är uppdelad i fyra olika team: läkarteam, akutteam, utrednings- och behandlingsteam och psykoterapeutiskt team. Det finns ett strukturerat samarbete mellan teamen där man gemensamt fyller de behov av olika kompetenser som finns inom basenheten. På mottagningen arbetar psykiatriker, sjuksköterskor, psykologer, terapeuter, arbetsterapeuter, socionomer och medicinska sekreterare.
Inom basenheten finns dessutom tre psykiatriska mottagningsteam i Mora, Rättvik och Malung som är bemannade upp till sjuksköterskenivå.
Vårt uppdrag är att diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med svårare psykiatriska tillstånd såsom psykoser, bipolär sjukdom, neuropsykiatriska funktionshinder, komplicerad PTSD och allvarligare ångest- och depressionstillstånd. From årsskiftet 16/17 har en överföring från vuxenhabiliteringen till vuxenpsykiatrin av patienter inom autismområdet skett vilket kommer innebära nya utmaningar och arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Dina arbetsuppgifter kommer att vara omväxlande och innefattar både psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete. Du har kunskap om de samhällsinsatser som finns för målgruppen som försäkringskassan, arbetsförmedlingen och andra aktörer. Har du också ambitionen att fördjupa dina kunskaper och dela med dig, så kommer du att trivas hos oss.
God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i team, men också kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du behöver också ha förmåga att empatiskt och professionellt möta personer i svåra situationer.
Meriterande är utbildning i/intresse för familjeinterventioner ex Beardslees. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
Vi hoppas att du vill vara med och utveckla specialistsjukvården inom det psykiatriska området. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda ett spännande och utvecklande arbete, utvecklingsmöjlighet och fortbildning inom ditt område. Vi är lyhörda för dina önskemål och värdesätter engagemang och initiativtagande.
Körkort är ett krav. Resor kan förekomma.
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.
Välkommen med din ansökan!!

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.