Systemutvecklare till Medicinsk Teknik och IT, MiT, Falun.

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning.
Din organisatoriska placering blir hos Systemförvaltning.

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande. Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Framför oss ligger ett spännande arbete inom en stor organisation i utveckling. "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" står såväl lokalt som nationellt inför många intressanta utmaningar där den digitala transformationen är ett spännande exempel.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tjänst som systemutvecklare där du kommer att arbeta i ett team med fokus på att ta integrationer och systemutveckling till nästa nivå. Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar där ett förbättrat IT-stöd i verksamheten är ett fokusområde. I den här rollen kommer du att arbeta tillsammans med informatiker, arkitekter och kliniker i strävan att bygga upp en ny integrationsplattform för att utveckla interna- och externa integrationer samt digitalisera och automatisera delar av verksamheten.

Du kan förvänta dig:
. Att vara delaktig i arbetet att förbättra sjukvården för dess medborgare.
. Att arbeta i en kreativ miljö med kompetenta och drivna medarbetare.
. Att vara delaktig i kravarbete, arkitektur, utveckling, testning och releasehantering.
. Att utveckla i Microsoft-plattform med senaste tekniken.
. Att få jobba i ett engagerat team som har kul tillsammans och lägger ribban högt.
. Ett fokus på kompetensutveckling genom konferenser, kurser och riktade insatser.

Som systemutvecklare deltar du i det dagliga arbetet med nyutveckling och förvaltning av applikationer och integrationer. Du förväntas vara självgående, ta egna initiativ och dela med dig av din kompetens för att utveckla hela teamet.
Du kommer att:
. Delta i möten och workshops relaterat till pågående aktiviteter och ansvara för kontakter med verksamheten kopplat till arbetet.
. Delta och bidra med kompetens i större och mindre aktiviteter och fungerar som ett stöd till verksamheten vid behovsanalys och arbetet med att identifiera lämpliga lösningar.
. Medverka att ta fram och följa utvecklarmönster, metoder och arbetssätt för att effektivisera det dagliga arbetet och utveckla teamet.
. Ansvara för att följa upp och planera ditt dagliga arbete

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom relevanta områden, som t ex datavetenskap, systemvetenskap, IT alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har några års dokumenterad erfarenhet av systemutveckling och erfarenhet av integrationsområdet.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Du behöver nödvändigtvis inte ha en lång erfarenhet men vi ser att du är en driven person med hög ambitionsnivå och söker nya utmaningar.
Meriterande är att du har:
. Erfarenhet av webbtjänster
. Erfarenhet av .Net, C# och SQL
. Erfarenhet att jobba med mönster/patterns
. Erfarenhet av Test Driven Development
. Erfarenhet av Domain Driven Design
. Erfarenhet av Team Foundation Server
. Erfarenhet av Agila arbetssätt och DevOps.
. Erfarenhet av Continuous integration/delivery
. Erfarenhet av OWASP
. Erfarenhet av säker applikationsutveckling

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är tekniskt nyfiken, strukturerad, gillar att ta eget ansvar och värdesätter samarbete.
Du är självgående, prestigelös, har god kommunikativ förmåga och att dokumentera och dela med dig av kunskap och lära av andra är självklart och motiverande för dig.
Vi tror att du drivs av att se dina lösningar omsättas till nytta och värde för användarna och du är intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.