Sjuksköterska (stomiterapeut), kirurgmottagningen Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Vår verksamhet är lokaliserad i nya moderna lokaler och består av två mottagningar och tre vårdavdelningar med totalt 74 vårdplatser. Vi utövar specialistsjukvård i en ständig utveckling och håller en hög vårdkvalitet.
Vi är indelad i olika team övre- och nedre gastro, bröst, endokrin, kärl, plastik, urologi och onkologi, därutöver vårdas även akuta sjukdoms- och olycksfall. Total är vi ca 290 medarbetare.

På kirurgmottagningen bedrivs allsidigt och kontinuerligt utrednings och uppföljningsarbete inom de olika teamen. Vi utför poliklinisk kirurgi och har skopiverksamhet.
Våra sjuksköterskor bedriver egna mottagningar inom exempelvis urologi, aortascreening, sår- och stomivård.

Dina arbetsuppgifter:
. Information/utbilda patienter och anhöriga för och efter operationer, återbesök, bandagering /omläggning, komplikationer, kostråd och stöd och livskvalité
. Utbilda personalen
. Ansvar för väntelistan
. Utveckla stomivården
. Telefonrådgivning i Tele Q

Samarbetet i nedre GI teamet är väl fungerande och stöd ges av teamets läkare. Mångfalden av patienter, unga som gamla, är givande. Du har stor möjlighet att vara med och påverka ditt arbete i teamet.

Möjligheten till egen utbildning är stor, arbetsgivare bekostar en vidareutbildning som stomiterapeut. Inskolningen är individanpassad.

Kvalifikationer

Du är leg sjuksköterska.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från kirurgi och har intresse för stomivård.

Du är trygg i din roll som sjuksköterska och kan arbeta självständigt. Du uppskattar samtidigt att vara en del av ett team som tillsammans arbetar för en god arbetsmiljö med patienten i fokus.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.