Flexibel sjuksköterska till BUP:s akutteam, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Har du ett brinnande intresse och engagemang för psykisk hälsa hos barn och ungdomar?
Tycker du om att arbeta i team och är intresserad av att hjälpa barn och unga som har det svårt?
Då är du varmt välkommen till oss på BUP!

BUP Dalarna är en länsövergripande verksamhet. Vi har 5 öppenvårdsmottagningar spridda över länet för närhet till familjer och våra samarbetspartners/vårdgrannar.
Länsgemensamt finns vår heldygnsvård, en ätstörningsenhet, familjeterapienhet, nyanmälan och råd, ett akutteam samt en utredningsenhet kunskapscentrum neuropsykiatri.
Enheterna bedriver diagnostik och behandling på specialistnivån och utmärker sig av god behandlarkompetens, professionell miljö i samverkan med vårdgrannar och samarbetspartners inom landsting och kommuner.

Arbetsuppgifter

Din huvudplacering är i BUP:s akutteam på Falu lasarett.
Akutteamets uppdrag är att under kontorstid genomföra akuta bedömningar, vara tillgänglig för akuta telefonsamtal och samarbeta med både öppenvård och heldygnsvård utifrån behov.
I uppdraget ingår även att ge möjlighet till fortsatt insatser och återbesök.

Vi arbetar i tvärprofessionella par i våra bedömningar för att kunna göra en så bred bedömning som möjligt.
I akutteamet arbetar chef, kurator, sjuksköterska, behandlingsassistent och läkare, även psykolog finns knuten till teamet.
Som anställd i akutteam ingår även telefonrådgivning vilket sker genom systemet Tele Q. Akutteamet har ett nära samarbete med Nyanmälan & Råd som tar emot alla icke akuta ärenden som inkommer via telefon eller remiss.

Vi söker nu en flexibel sjuksköterska som förutom att vara en del i BUP:s akutteam kan tänka sig att vid behov stötta andra delar i verksamheten så som mottagning och slutenvården.

BUP månar om sina anställda och vill att alla skall ha betydande och utvecklande arbetsuppgifter. Inom BUP Dalarna arbetar ca 140 personer.
Som ny medarbetare i BUP får du gå en introduktionsutbildning som sträcker sig över 1 år. Den innefattar bl. a 5 dagar med övergripande information kring kvalitetssystem, diagnostik, vårdprogram, juridik samt 6 dagar utbildning i ett relationellt synsätt.

Vill du vara en del i framtidens BUP och tillhöra ett trevligt och tvärprofessionellt gäng är du välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska.

MERITERANDE
- Erfarenhet av barnpsykiatri och eller arbete med barn, unga och deras familjer.
- Vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom psykiatri eller barnmedicin
- Du bör vara flexibel och ha god förmåga att samverka såväl internt som externt.
- Du har intresse av att delta i verksamhetens utvecklingsarbete.
- Stor vikt fästes vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.