Hjälpmedelstekniker inom IT- & Hårdvara till LD Hjälpmedel Avdelning KLOK

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med olika funktionsvariationer. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

Vi arbetar tillsammans för ett hälsosammare Dalarna! Vill du vara med?
För mer information se www.ltdalarna.se/ldh

Arbetsuppgifter

Hos LD Hjälpmedel avdelning KLOK kan du verkligen göra skillnad för personer med olika funktionsvariationer. Våra avdelningar jobbar som team och stödjer förskrivare i hela länet för att hitta bästa möjliga lösning för personer i behov av hjälpmedel och tjänster för kommunikation, larm, omgivningskontroll och kognition.

I arbetet möter du människor som kan ha olika typer av nedsatt förmåga. Teamet provar ut och anpassar hjälpmedel som ofta är digitala med allt vad det medför gällande hård- och mjukvaruhantering. Utbildning sker mot kunder, vårdtagare och personal. Arbetet består även av service, underhåll, telefonsupport och installation. Upphandlingsarbete med teknisk utvärdering samt kontakter med leverantörer hör också till vardagen.

Vi som jobbar i KLOK är fyra hjälpmedelstekniker/ingenjörer och fyra hjälpmedelskonsulenter samt avdelningschef. En process för att ersätta och överföra kompetens behöver starta då en av våra medarbetare trappar ner inför för sin förestående pensionering.

Arbete på andra områden inom Hjälpmedelscentralen kan bli aktuellt för att täcka upp vid tillfälligt hög belastning eller sjukfrånvaro. Därför är vår tanke att introduktion även ska ske mot avdelningen för Personliga Medicinska Behandlingshjälpmedel (PMB). Arbetet där handlar bland annat om att bistå vid rekonditionering av avancerad behandlingsutrustning. Omfattningen i dagsläget beräknas bli 1-2 heldagar i veckan under första halvåret. Huvudtillhörigheten är dock förlagd till KLOK teamet.Placeringsort är Borlänge men resor inom länet förekommer därför är B-körkort ett krav
Vi kan erbjuda dig ett spännande jobb i en rolig bransch. Varmt välkommen till Landstinget Dalarna och LD hjälpmedel!

Kvalifikationer

För att komplettera gruppen efterfrågar vi att du som söker har intresse för en snabbt växande bransch inom så kallad välfärdsteknik, är lyhörd, pedagogisk, flexibel och praktiskt lagd. Vi värdesätter att du har ett hjärta för målgruppen med funktionsvariationer och vågar vara prestigelös i kontakten med alla kunniga, idérika och entusiastiska personer du möter. Vi söker dig som är tekniskt intresserad och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
Teknik och/eller IT-utbildning på lägst gymnasienivå
Teoretiska och praktiska kunskaper inom tex. datorteknik, elektronik och mekanik
God samarbetsförmåga och servicekänsla
Förmåga att prioritera och hantera många uppgifter samtidigt
Lätt för att uttrycka sig i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av medicintekniska produkter/hjälpmedel inom området
Tidigare erfarenhet av arbete med barn/ungdomar /vuxna med olika funktionsvariationer

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.