Systemförvaltare Vårdinformationssystem (VIS)

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


ARBETSPLATSBESKRIVNING

MiT (Medicinsk Teknik och IT) ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet i Landstinget Dalarna. IT Förvaltning och utveckling arbetar tillsammans med verksamheten med både nationella och lokala strategier för att effektivisera vården. Inom organisationen har vi även ansvar för systemförvaltning, projekthantering och beställningsstöd.


Landstingets MiT består av enheterna:
. IT-förvaltning och utveckling
. IT-teknik
. Medicinsk Teknik

Enheten för "IT-förvaltning och utveckling" är uppdelad i tre funktionsområden:
. Systemförvaltning
. Beställningsstöd
. VIS-förvaltning


Jobbar du eller har du jobbat som t ex sjuksköterska, undersköterska eller medicinsk sekreterare och har ett stort intresse för landstingens vårdinformationssystem? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter

Systemförvaltarens/objektspecialistens uppdrag har ett tydligt fokus på verksamhetsnytta och effektiva arbetssätt med syfte att tillhandahålla ett optimalt IT-stöd.

Som systemförvaltare/objektspecialist kommer du att arbeta under ledning av förvaltningsledare, ingå i ett team tillsammans med andra objektspecialister, förvaltningsledare-IT och IT-specialister inom och utanför VIS förvaltningen.
Arbetsuppgifterna består i att praktiskt delta i förvaltningsarbete för Landstinget Dalarnas vårdstödjande system. Det innebär t.ex. att:

. bemanna supportfunktionen
. hantera frågor från användare, felsöka och utreda
. fånga in förändringskrav från verksamheten
. i teamet utforma rutiner/riktlinjer avseende systemens användande i verksamheten
. i teamet ta fram utbildningsmaterial och hålla utbildningar för olika målgrupper
. utvecklingsarbete/förändringsarbete i projektform, t.ex. i samband med införande av nya funktioner i verksamheten

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning om 18 månader.
Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav:
Högskoleutbildning inom vård eller liknande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande är:
. erfarenhet av arbete som systemadministratör (SADM)
. tidigare systemförvaltare för vårdstödjande system
. arbete inom vårdverksamhet
. grundläggande förståelse för funktioner i vårdinformationssystemen
. ytterligare meriterande kan vara arbete inom primärvård och/eller opererande verksamhet

Personliga egenskaper:
Vi värdesätter högt personligt engagemang och driv. Som person är du självständig, flexibel, strukturerad, har god administrationsförmåga, prioriterar bland arbetsuppgifter, förmåga att fatta beslut, ta initiativ och har samtidigt lätt för att ta till hjälp när behov finns. Du har förmågan att skapa bra relationer, uttrycka dig pedagogiskt och välformulerat i små som stora grupper samt förmedla dina kunskaper till andra.


Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev samt löneanspråk.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.