Systemtekniker Laboratoriemedicin

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Laboratoriemedicin Dalarna (LmD) består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin. Verksamhet bedrivs vid samtliga sjukhus i länet. Inom Laboratoriemedicin pågår ett intensivt arbete att effektivisera hanteringen av information för att stödja verksamheten och vården. Landstinget Dalarna arbetar med vårdinformationssystemet (VIS) TakeCare. Laboratoriemedicin har ett gemensamt Laboratorieinformationssystem (LIS) Analytix för automation och övrig datainsamling. För blodverksamheten använder LmD systemet ProSang. LmD säljer även tjänster till Klinisk Patologi-Cytologi Dalarna för bland annat drift av Analytix.

Datagruppen inom Laboratoriemedicin består idag av sex medarbetare. Drift- och utvecklingsmiljön innefattar olika plattformar med tyngdpunkt på Microsoft Windows, SQL Server och Visual Studio. Både internt IT-stöd samt integration med informationssystem inom och utom landstinget ingår i ansvarsområdet.
Placeringsort är Falun men resor till övriga sjukhus i länet kan förekomma.

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges ingenjörer - Fredrik Bökman (tfn 023-49 08 43)
Vision - Marie Staberg (tfn 023-49 28 55)
Naturvetarna - Catarina Cekal (tfn 0226-49 61 47)
Vårdförbundet - Tina Dahlman (tfn 023-49 24 12)
Kommunal - Ingela Hansson (tfn 023-49 21 55)

Arbetsuppgifter:
. Drift och underhåll av informationssystem, datautrustning och automation inom Laboratoriemedicin.
. Utveckling av IT-stöd internt och mot våra kunder.
. Delta i utredningsarbete och kravanalys.
. Utveckla rutiner för drift och underhåll
. Dokumenthantering

Kvalifikationer

. Erfarenhet av medicinska laboratorier är meriterande
. Erfarenhet av systemutveckling och databaser.
. Erfarenhet och kunskap om Microsoft Windows, SQL Server och .Net samt utvecklingsplattformen Visual Studio är önskvärt.
. Erfarenhet av Linux är önskvärt.
. God teknisk kompetens avseende datorer, skrivare och nätverk.
. Eftersom arbetet är utåtriktat bör du ha lätt att kommunicera med andra människor, vara serviceinriktad och trivas med att arbeta i team.
. Arbetet kräver också att du är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt.
. Körkort för bil erfordras eftersom resor i länet förekommer.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.