Sjuksköterska tv Ätstörningsenh Tornet BUP

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Enhetens verksamhet ät länsövergripande och vänder sig till barn och ungdomar upp t.o.m 17 år och deras familjer.
På enheten arbetar sjuksköterska, psykologer ,överläkare, socionom, behandlingsassistenter, sekreterare och enhetschef. Tillgång finns till dietist och barnläkare.

BUP Dalarna är en länsövergripande specialistverksamhet som består förutom av ätstörningsenheten Tornet av fem öppenvårdsmottagningar, samt länsgemensamma resurser i form av akut- och korttidsavdelning, mobilt team/akutteam, familjeterapienhet, och enhet för nyanmälan och rådgivning

BUP Dalarna arbetar för att utveckla vårdprocessen på specialistnivå
Du kommer att vara en viktig del av BUP Dalarnas utvecklingsarbete med patientens behov och vårdprocess av hög kvalitet som huvudfokus

Arbetsuppgifter: På ätstörningsenheten Tornet arbetar vi i tvärprofessionella team. Vi tar emot barn och ungdomar med anorexia nervosa, bulimia nervosa samt ätstörning UNS. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med medicinska, psykologiska och sociala aspekter. Vi eftersträvar att ungdomarna ska uppnå fysisk och psykisk hälsa med närande relationer. Behandlingsarbetet innehåller individual- och familjeterapi, ätträning och gruppaktiviteter. Vi har ett nära samarbete med barnmedicin, skola och vuxenpsykiatrins ätstörningsenhet. Samverkan med och konsultationer till vårdgrannar och andra samverkanspartners ingår också som en del i arbetet.

Vi samarbetar aktivt för att synkronisera insatserna för våra patienter.

Kvalifikationer

Kvalifikationer: Leg sjuksköterska gärna med VUB i psykiatri eller annan VUB som bedöms adekvat. Psykoterapeututbildning motsvarande steg 1 är krav. Erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri är meriterande liksom arbete inom psykiatri och/ eller arbete med barn unga
Stor vikt fästes vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Som nyanställd sjuksköterska erbjuds du mentorskap under den första tiden av erfaren kollega. Kvalificerad handledning liksom fort- och vidareutbildning ser vi som viktiga redskap för att utvecklas och trivas i arbetet.
Tillgång till handledning och fortbildning erbjudes.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.