Biträdande avdelningschef Avd 34/Dagvård BUM Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Avdelningschefen vid avd 34/dagvård på Falu Lasarett söker nu två biträdande avdelningschefer till vår verksamhet inom Landstinget Dalarna. Just nu satsar vi långsiktigt på att utveckla enheten och förstärker vår verksamhet med två biträdande avdelningschefer.

Avd 34 är "Det lilla sjukhuset på sjukhuset". På avdelningens 18 vårdplatser bedrivs akutverksamhet inom barnkirurgi, barnortopedi och barnmedicins alla områden. Det är ett brett diagnosområde med stor åldersvariation vilket innebär ett varierande, krävande och mycket givande arbete. Dagvårdsenheten bedriver planerad vård och behandling för barn och ungdomar som är i behov av medicinsk/onkologisk, kirurgisk och ortopedisk sjukhusvård och behandling under dagtid.

Som biträdande avdelningschef kommer du att leda ett härligt team med duktiga medarbetare som präglas av stor kunskap och en stor vilja att hjälpa de barn och ungdomar som vi möter på avdelningen. Du kommer att arbeta nära avdelningschefen men också tätt tillsammans med din kollega. Det innebär att vi jobbar tätt tillsammans i team, och stöttar, bollar och driver frågor tillsammans när det behövs.

Som biträdande avdelningschef har du personal- och verksamhetsansvar inom avdelningen. I samråd med mig som avdelningschef och den andra biträdande avdelningschefen leder och fördelar vi arbetet inom avdelningen. Vi arbetar nära varandra och det är viktigt att vi tillsammans skapar förutsättningar för utvecklande och närvarande ledarskap.
Som ledare inspirerar du och tar tillvara på dina medarbetares kunskaper samt ser till att de erhåller kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov. Du stimulerar och stödjer dina medarbetare så att ni tillsammans med klinikens övriga verksamheter bedriver ett systematiskt förbättringsarbete och upprätthåller en väl fungerande verksamhet, vad gäller arbetsmiljö, patientsäkerhet och effektivitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Chefs- eller ledarerfarenhet ses som meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Vi söker dig som har modet, viljan och ett genuint intresse av ledarskap samt en god organisatorisk förmåga. Du har lätt att fatta beslut och har en god initiativförmåga. Du har god kunskap i att leda utvecklingsprocesser och en god pedagogisk skicklighet.

Landstinget Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. Det innebär att du som flyttar till Dalarna genom arbete kan erbjudas medflyttarservice. När du fått erbjudande om ett arbete på annan ort är det många delar som ska falla på plats för att en flytt ska kännas tilltalande. Rekryteringslots Dalarna arbetar med helheten och framförallt med att hjälpa till så att din partner hittar ett lämpligt arbete. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Tjänsten som biträdande avdelningschef innebär ett tidsbegränsat förordnande, som prövas innan eventuell ytterligare förlängning. Grundanställning: Tillsvidareanställning inom din grundprofession.
Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.