Molekylärbiolog/Biomedicinsk analytiker tv Patologi Cytologi Dalarna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Patologi och cytologi Dalarna är en länsgemensam ackrediterad avdelning inom Landstinget Dalarna.
Vi tar emot histologiska och cytologiska prover från länet för att preparera och diagnostisera.
I verksamheten arbetar biomedicinska analytiker, patologer, cytodiagnostiker, medicinska sekreterare och obduktionstekniker.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna på det histopatologiska laboratoriet består av att i olika steg preparera vävnadsprover inför mikroskopisk bedömning och diagnostisering. I rutinverksamheten innebär detta arbetsmoment som makroskopisk bedömning och utskärning av små preparat, paraffininbäddning, snittning, färgning och mikroskopisk kvalitetsbedömning.
Specialmetoder vi arbetar med är immunohistokemiska färgningar, genproteinanalys (ISH), immunofluorescens, specialfärgningar och mikroskopisk bedömning av spermaprover vid infertilitetsutredningar. Laboratoriet är SWEDAC-ackrediterat och vi arbetar enligt dokument för nationell standard och kvalitetssäkring. Arbetsuppgifterna är varierande med både manuella metoder och teknisk apparatur i vår dagliga verksamhet.
Införande av molekylära analyser inom patologi planeras inom verksamheten. Som molekylärbiolog skulle denna tjänst erbjuda utökat ansvar för denna metodutveckling.

Vi arbetar alltid med prioritet på hög kvalitet och patienten i främsta fokus.
Arbetet är mycket utvecklande och ytterst viktigt i vårdkedjan då det är en förutsättning för en stor del av cancerdiagnostiken i länet.

Vi strävar alltid efter att uppnå god arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen är viktig för oss.

Arbetstiden är dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer

Du är legitimerad Biomedicinsk analytiker alternativt Molekylärbiolog.

Arbetet kräver att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Vi söker en person som är noggrann, väl strukturerad, självständig, har en god samarbetsförmåga samt en personlig tillämplighet och intresse för verksamheten.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.