IT-specialist - Active Directory MiT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Medicinsk Teknik och IT, MiT, består av ca. 150 personer som ansvarar för medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Teknik är en av tre avdelningar på MiT och består av två sektioner, Servicedesk och Drift och teknik. Till sektion Drift och teknik söker vi nu en IT-specialist som kan förstärka vårt objekt Teknisk plattform bestående av nio medarbetare. Du kommer tillsammans med oss att jobba med att stödja verksamheten med ändamålsenlig infrastruktur.

I din roll har du ett övergripande ansvar för att genomföra de aktiviteter som tilldelats inom förvaltningsobjektets förvaltningsplan och du arbetar på uppdrag av Förvaltningsledare IT.

Som IT-specialist - Active Directory kommer du att ansvara för förvaltning och utveckling av vår Active Directory miljö inkl. ingående komponenter, dina uppgifter innefattar:

- Design/ konfiguration
- Proaktivt underhåll
- Automation/standardisering
- Vidareutveckling av plattformen
- Allmän incident- och problemhantering i 3:a linjen
- Omvärldsbevakning

I din roll kommer du att fungera som ett stöd till andra IT-specialister. Du kommer att ha kontakter internt som externt vilket ställer höga krav på att du har ett ansvarsfullt förhållningssätt mot kunder, kollegor och leverantörer.
Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav:
Du har högskoleutbildning inom IT-området alternativt eftergymnasial eller annan utbildning kombinerad med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Erfarenhet av:
- MS Active Directory

Arbetet ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

Meriterande:

- Certifierad inom området
- GPO (implementering/hantering)
- PowerShell
- ADFS, MFA
- Azure
- MS Exchange
- MS Skype for business
- Erfarenhet av PM3 och/eller ITIL
- Arbete inom offentlig verksamhet
- Erfarenhet som projektdeltagare
- Erfarenhet av MS Windows server > 2012 R2, 2016
- Flerårig erfarenhet av drift i stora datacentermiljöer

Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom intresse för och förmåga att ta ansvar, både för din egen arbetsinsats och för din del i arbetsgruppens samlade resultat.
Du är lösningsfokuserad och väljer att se möjliga lösningar framför problem samt att medverka till lösningar på ett kundfokuserat sätt.
Du är prestigelös och kan arbeta såväl i team som individuellt i strävan mot gemensamt uppsatta mål. I din roll kommer du att ha kontakter internt som externt vilket ställer höga krav på att du har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt mot kunder och kollegor.
Du kommunicerar på ett tydligt och informativt sätt.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan tiden för ansökan löpt ut.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.