Leg. optiker till Syncentralen

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

För mer information se www.ltdalarna.se/ldh

Arbetsuppgifter

På Syncentralen arbetar vi i team med habilitering och rehabilitering för personer med synnedsättning i alla åldrar. Teamet består av optiker, synpedagog, arbetsterapeut, kurator, assistent och läkarsekreterare.

Vi behöver nu förstärkning och erbjuder ett spännande tillfälle för dig som är legitimerad optiker.


Som optiker på Syncentralen arbetar du med refraktionering och utprovning av optiska hjälpmedel för personer med synnedsättning samt kontaktlinskontroller vid keratokonus, afaki och skada. Vår största målgrupp är seniorer med åldersförändringar samt vuxna med keratokonus.

Placeringsort är för närvarande Falun. Under 2017 kommer verksamheten att flytta till helt nybyggda lokaler Borlänge.

Vi har ambulerande verksamhet i länet varför resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad optiker. Erfarenhet av arbete som optiker och kontaktlinstillpassning är meriterande. Du använder svenska i tal och skrift.

Eftersom du kommer att arbeta i team lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga, social kompetens och personlig lämplighet. Du har även förmåga att arbeta självständigt.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.