Psykolog tv Allmänpsykiatriska kliniken Falun och Säter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Allmänpsykiatriska kliniken Falun & Säter har ett länsuppdrag inom vuxenpsykiatrin. Kliniken består av en akutmottagning (öppen dygnet runt), fem allmänpsykiatriska vårdavdelningar samt en LARO-mottagning. Inom kliniken finns ett gemensamt behandlingsteam med psykologer, kuratorer och arbetsterapeut. Ett beroendecentrum är under uppbyggnad och kliniken står inför en spännande tid för utveckling av verksamheten.

Allmänpsykiatriska kliniken söker nu en medarbetare, en leg. psykolog.
Tjänsten är placerad på behandlingsteamet i Falun och ingår till stor del i beroendecentrum. Tjänsten innebär dagtid vardagar. Vid vårdtyngd, semestrar och annan ledighet kan tjänstgöring i Säter förekomma då kliniken är uppdelad på två orter.
Behandlingsteamet består, förutom dig, av två psykologer och tre kuratorer samt en arbetsterapeut.
Beroendecentrum är under uppbyggnad och du kommer med din kompetens att vara med och forma verksamheten. Beroendecentrum kommer att vara landstingets kunskapscentrum inom missbruk i olika former, abstinensbehandling, LARO-mottagning, behandling för spelmissbruk samt dopning. Beroendecentrum ska även stötta och samarbeta med missbruk/beroendevården inom öppenvårdspsykiatrin för satt få en sammanhållen vårdkedja.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att jobba med beroendefrågor, missbruksfrågor, LARO mottagning men även psykologiska insatser på de allmänpsykiatriska vårdavdelningarna. Din kompetens är viktig för utveckling av verksamheten.
Psykologens huvuduppdrag är att bedöma, utreda och behandla patienter med akuta psykiatriska problem. Vissa uppdrag kan vara av mer konsultativ karaktär, där psykologen kan handleda andra yrkesgrupper i behandlingsarbete, utbilda inom olika psykologiska kunskapsområden eller ansvara för avgränsade utrednings- och uppföljningsuppdrag t ex neuropsykologi och allmänpsykiatrisk diagnostik. Krissamtal och anhörigstöd ingår även i arbetsuppgifterna.
På kliniken pågår idag ett utvecklings- och forskningsarbete, att systematiskt utveckla KBT (beteendeaktivering) som en kompletterande behandlingsmetod på avdelningarna. Behandlingsteamet är en naturlig del av detta utvecklingsarbete där behandlingsinsatserna sker både individuellt och i grupp.
Att arbeta inom allmänpsykiatrin är utvecklande, intressant och ställer krav på självständighet och flexibilitet. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare. Dokumentation sker i Take Care.
I Landstinget Dalarna är vi 8500 medarbetare som tillsammans jobbar för ett hälsosammare Dalarna!
Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker Dig som vill fördjupa dig inom akutpsykiatri och beroendevård. Du är intresserad av metodutveckling, har bra förmåga att arbeta självständigt men har också god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Det finns tillgång till kvalificerad handledning, möjlighet till forskningsarbete och möjlighet till fortbildning i din yrkesroll.

Du ska ha psykologlegitimation och körkort.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.