Projektkoordinator, Beställningsstöd, Medicinsk teknik & IT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.
IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning.
Din organisatoriska placering blir hos Beställningsstöd.
IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt mindre systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande.
Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en intressant och omväxlande tjänst som Projektkoordinator. Framför oss ligger ett spännande arbete inom en stor organisation i utveckling. "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" står såväl lokalt som nationellt inför många intressanta utmaningar. I din roll som Projektkoordinator hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter både gällande din egen situation samt verksamheten i sin helhet.
I rollen som Projektkoordinator arbetar du tillsammans med Portföljkontoret och ansvarar för Landstinget Dalarnas IT- projektportfölj, metodstöd, förankring och uppföljning av projekt.
Du samordnar resurser internt och externt, följer tillsammans med projektledaren upp varje projekts ekonomi, mål och kvalitet samt tillhandahåller dagligt stöd och hjälp i vardagen till projektledarna.
Arbetet innebär också att du ansvarar för att fastställa, införa och vidareutveckla projektmetoder, rutiner, riskanalyser och informationsmetoder mm.
Du kommer att hantera avrop och avtal med externa leverantörer, du medverkar i konsultupphandlingar, introduktion och handledning av konsulter. Att få en teamkänsla och kunskapsutbyte mellan inhyrd, inlånad och egen personal är en viktig uppgift för dig som projektkoordinator.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med Landstinget Dalarnas Portföljkontor, andra funktioner hos MiT och Landstinget Dalarnas olika verksamheter.
Du rapporterar till din närmaste chef och till Portföljledaren.

Placeringsort Falun.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom relevanta områden, som t ex systemvetenskap, IT alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Du har god förståelse och flera års erfarenhet från IT-verksamhet.
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Erfarenhet från projekt- eller portföljarbete i liknande roller är starkt meriterande.

Önskvärt är att du har:
- Projektledarutbildning med gällande certifiering.
- Kunskap och erfarenhet från förvaltningsmodell pm3, förvaltningsobjektarkitektur, projekt- och portföljstyrning.
- Certifiering inom ITIL.
- Erfarenhet av och kunskap om Antura Projects.
- Erfarenhet av kravställande vid IT-upphandlingar samt juridiska frågor inom IT-området.
- Erfarenhet från framtagande av förfrågningsunderlag, BU, projekt- och uppdrags direktiv eller liknande
- Erfarenhet från arbete inom Landsting eller annan liknande offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För att vara framgångsrik i arbetet krävs mycket god förmåga att samarbeta, ett stort mått av flexibilitet och initiativtagande. Du är intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt. Du har god kommunikativ förmåga, struktur och där en känsla av att "vi gör det här tillsammans" får råda.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.