Socionom/kurator, Barn och ungdoms habiliteringen Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Habiliteringen är en specialistverksamhet i Dalarna som finns på fem orter i länet.
Habiliteringen har tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.

Arbetsuppgifter kurator vid habiliteringen
. ger stödsamtal till brukaren och dess närstående
. informerar om samhällets stödinsatser
. samverkar med andra verksamheter i samhället, t ex kommunen, Försäkringskassa, Arbetsförmedling.
- ger föräldrastöd
-utbildar brukare, närstående och nätverk om funktionsnedsättningar
- gruppverksamhet

Kuratorn är en viktig del i arbetet med brukare och deras nätverk och ska vara väl insatt i enskilda brukares funktionsnedsättning, sociala situation och utifrån detta utarbeta förslag till åtgärder för att underläta levnadsförhållanden.
Kuratorn ger information om samhällets stödinsatser och hjälper till att samordna detta. Det är kurartorn som har kunskap om de lagar som berör personer med funktionsnedsättning
Kuratorn ger också samtalsstöd till den enskilde och deras nätverk.

Kvalifikationer

Du är socionom.
B-körkort är ett krav.
Du ska arbeta i team. Stor vikt fäst vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Erfarenhet och kunskap om personer med funktionsnedsättningar är meriterande.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.