Beteendevetare till Långshyttans vårdcentral

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.
Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Långshyttans vårdcentral söker psykolog, psykoterapeut, socionom eller annan adekvat utbildning som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren.
Vårdcentralen ligger vackert vid den norra utfarten från Långshyttan. Vårdcentralen har 5 300 listade personer. Många av dessa har sökt sig till vår vårdcentral från andra områden.
Bemanningen är god med 24 medarbetare, varav tre allmänläkare, ST- och AT-läkare.
Vårdcentralen har mottagningar för BVC, MVC, DSK, sjukgymnastik/fysioterapi, primärvårdspsykiatri, astma/kol, diabetes, ungdomsmottagning drivs i samarbete med Hedemora vårdcentral.

Långshyttans vårdcentral är känd för att ha patienten i centrum, hög vårdkvalitet, kontinuitet i personalgruppen, flexibilitet och öppenhet i arbetet.
Tack vare detta har verksamheten under fyra år rankats som den bästa vårdcentralen i Dalarna, så även vid 2017 års mätning och vår plats i landet är 56.
Det är vi naturligtvis stolta över och hoppas att du vill vara en del i detta!

Vi är just nu inne i en utvecklingsfas av verksamheten och därmed möjlighet att öka vår personalgrupp och bredda verksamheten.

Arbetsuppgifter

Här finns möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med lätt till måttlig psykisk ohälsa i nära samverkan med andra tvärprofessionella yrkesgrupper inom primärvård och externa samarbetspartners.

Arbetet sker enligt nationella riktlinjer med bedömningssamtal, likaså i primärvårdens åtagande gällande psykisk ohälsa både individuellt och i grupp.

Som medarbetare på mottagningens kommer du att utföra bedömningar av psykisk ohälsa samt arbeta med psykoterapeutiska behandlingar som efter bedömning och överenskommelse kan ske individuellt, i grupp eller via internetbaserade behandlingsprogram.

Kvalifikationer

Krav
Din grundprofession bör vara psykolog, psykoterapeut, socionom eller annan adekvat utbildning samt grundutbildning i KBT.

Meriterande
Erfarenhet av arbete inom primärvården.
Erfarenhet av arbete med multimodalt team, krisstöd och ACT.

Personliga egenskaper
Du bör ha god förmåga och erfarenhet av att samverka så väl internt som externt. Du har intresse för att delta i mottagningens utvecklingsarbete.

Intervjuer kommer att genomföras kort efter sista ansökningsdag.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.