Projektledare e-Hälsa

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Landstingets Dalarna delar regeringen vision om att Sverige skall vara bäst på att utnyttja e-Hälsa 2025 och inrättar tjänsten som projektledare e-Hälsa.
Som projektledare för e-Hälsa ansvarar du i samråd med e-Hälsostrateg för förstudier, beredning och implementering för att skapa framgångsrika införandeprojekt.
Du driver e-Hälsoprojekt, uppdrag och utredningar internt som nationellt utifrån e-Hälsostrategin och handlingsplan.
Du ingår i e-Hälsa beredningsgrupp som är landstingets samverkansorgan runt e-hälsoarbete och deltar i lokala, regionala och nationella samverkansfora.

Arbetet sker i nära samarbete med e-Hälsostrateg, förvaltning för vårdinformationsstöd- och tjänster, övriga strateger, MiT-enheten landsting/regioner och nationella samverkansorganisationer.
Tjänsten tillhör avdelningen Utredning och e-Hälsa, Hälso-sjukvårdsenheten inom central förvaltning. Avdelningen har många olika typer av uppdrag och bred kunskap och kompetens.

Kvalifikationer

Relevant högskoleexamen med inriktning mot projekt- och processledning. Meriterande är erfarenhet från hälso- och sjukvård, e-hälsoarbete och verksamhetsförändringar inom vården.
Som person är du drivande, ödmjuk, lyhörd, har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga kontakter:
SACO Annelie Sundstedt, 023-490722, annelie.sundstedt@ltdalarna.se
Vårdförbundet Marion Vaeggemose, 076-7900391
marionjudithgrelck.vaeggemose@ltdalarna.se
Jusek Christoffer Andersson, 070-9502653, christoffer.andersson@ltdalarna.se
Vision Margaretha Nordman, 070-5518999, margaretha.nordman@ltdalarna.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.