Optiker, Ögonmottagningen Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Är DU intresserad av att arbeta som optiker på Ögonmottagningen i Falun? Har du arbetsglädje, servicekänsla och förmåga att ha många bollar i luften - då är det här rätt jobb för dig!

Vi erbjuder en spännande och intressant arbetsplats med möjlighet till kunskapsutveckling inom ögonsjukvård. Vi är en stor och glad mottagning med högt i tak.

Arbetsuppgifter

På vår mottagning samarbetar ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, ortoptister, läkare, ögonprotetiker och medicinska sekreterare och alla sätter vi patientens behov först.
Då ögonsjukvården ständigt utvecklas arbetar vi aktivt med förändringar/förbättringar och värdesätter dina förslag och idéer.

Dina arbetsuppgifter:
- förberedelser inför läkarmottagning
- egen mottagning med bl.a. synprövning
- ögontrycksmätning
- synfältsundersökning
- OCT
- kornealtopografi
och i övrigt förekommande arbetsuppgifter på ögonmottagningen.
Vi har ett nära samarbete med ögonoperation och övriga ögonmottagningar i länet.

På vår mottagning arbetar vi dagtid måndag till fredag och är lediga helger och röda dagar.
Hör gärna av dig om du önskar veta mer om vår verksamhet!

Ögonsjukvården i Dalarna består av länsövergripande ögonmottagning i Falun samt fyra öppenvårdsmottagningar i Borlänge, Ludvika, Avesta och Mora. Vi köper en vårdplats på öronkliniken. Jourverksamheten är förlagd till örons vårdavdelning 45 kvällar, helger och nätter. Vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet med ca 55 000 besök/år. Huvuddelen av vår operativa verksamhet består av 2800 gråstarrsoperationer, varav 95% görs polikliniskt samt 8000 intravitreala injektioner.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad optiker med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård.
Det är meriterande om du har en magister/masterutbildning samt om Du tidigare arbetet med ögonsjukvård.

Ett positivt förhållningssätt, samarbete, kommunikation och etik är viktiga i vårt arbete, vidare är du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.