Senior nätverkstekniker, MiT placering Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet i Landstinget Dalarna. MiT och verksamheten arbetar tillsammans med både nationella och lokala strategier för att effektivisera vården.
Landstinget Dalarnas MiT (Medicinsk Teknik & IT) består av flera enheter för att täcka in Förvaltning- och utveckling, Medicinteknik och IT-Teknik.

Enheten för "IT-teknik" är uppdelad i två delar:
- Servicdesk
- Drift&Teknik

Sökande profil
Sammanfattning av sökandeprofil till Senior Nätverkstekniker LAN/WAN/Tele. Du är en person med teknisk kompetens inom framför allt nät och telefonimed hög förståelse för säkerhet. Gärna någon som jobbat som lösningsarkitekt eller tekniker som gått vidare till säljstöd inom networking.

Detta innebär i huvudsak
. Planering och underhåll samt uppgraderingar och utökningar av datanätet i sin helhet
. Vara rådgivande i frågor rörande all form av tele- och datakommunikation
. Delta i utvecklingen inom telefoni, videokonferens, strömmande media (TV), datakommunikation (LAN/WAN/SAN) och AV-teknik
. Beställa och följa upp leveransen av nätverkstjänster mot leverantörer

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
. Minst 3 -5 års erfarenhet inom TCP, LAN, IPS/IDS, WAN, WLAN, NTP, DHCP, DNS, Brandväggar, DMZ,
. Landstinget Dalarna har en 100% infrastruktur baserat på produkter från Cisco. Det ett krav att sökande har arbetat med kommunikationslösningar från Cisco.
. Behärskar svenska i tal och skrift .
. Relevant utbildning inom IT och relevant certifiering inom ditt/dina specialistområden.
. Har B-körkort


Du har god kunskap om:
. Radiofrågor eftersom mycket rör mobilitet och frågor runt publika nät, RAKEL, Telecom.
. Contact Center, HVD, MDM operatörstjänster, telefonitjänster, smartphones och IP-telefoni samt videokommunikation.
. Wireless networks, mobilitet/ mobilsystem.
. Erfarenhet av PM3 och ITIL
. Infrastruktur på en enterprisenivå

Personliga egenskaper:
Vi fäster stor vikt vid dina sociala färdigheter och möjligheter att knyta kontakt. Våra värderingsord kompetens, ödmjukhet och engagemang är egenskaper vi vill att ni delar med oss för att vi ska trivas tillsammans. I din roll som senior nätverkstekniker LAN/WAN är de viktigaste egenskaperna, utöver din tekniska förståelse; god samarbetsförmåga, flexibilitet, analytisk och kommunikativ. Som huvudsaklig resurs för LAN/WAN motiveras ni av problemlösning och vi vill att ni delar med dig av din kompetens till kunder och kollegor så att vi alla utvecklas.
Vi kräver att ni har jobbat med drift, installation och support av VLAN/WAN miljöer. Det är meriterande om ni har erfarenhet av design, ITIL och Cobit.

.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.