Sjuksköterska (vik), Ögonmottagningen Falu lasarett 50:2018:689 - Landstinget Dalarna

Sjuksköterska (vik), Ögonmottagningen Falu lasarett

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

En av våra sjuksköterskor ska vidareutbilda sig till ögonsjuksköterska och därför behöver vi förstärka vår grupp i ett år.
Är du intresserad av att prova på ögonsjukvård, har arbetsglädje, servicekänsla och förmåga att ha många bollar i luften - då är det här rätt plats för dig!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en spännande och intressant arbetsplats med möjlighet till kunskapsutveckling inom ögonsjukvård. Vi är en stor och glad mottagning med högt i tak som består av ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, ortoptister, läkare, ögonprotetiker och medicinska sekreterare. Här har vi alla en gång varit nya och då ögonsjukvården är en helt egen specialitet med mycket medicinteknisk utrustning får du en trygg och grundlig introduktion i verksamheten.

Vi arbetar dagtid måndag till fredag och är lediga helger och röda dagar. Vi ser fram emot att visa dig vår verksamhet, hör gärna av dig för ett besök eller muntlig information.

Ögonsjukvården i Dalarna består av länsövergripande ögonmottagning i Falun samt fyra öppenvårdsmottagningar i Borlänge, Ludvika, Avesta och Mora. Vi köper en vårdplats på öronkliniken. Jourverksamheten är förlagd till örons vårdavdelning 45 kvällar, helger och nätter.
Vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet med ca 55 000 besök/år. Huvuddelen av vår operativa verksamhet består av 2800 gråstarrsoperationer, varav 95% görs polikliniskt samt 8000 intravitreala injektioner.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta förberedelser inför läkarmottagning, egen mottagning, och i övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ögonmottagning.
Vi har ett nära samarbete med övriga ögonmottagningar i länet.

Vikariat 1 år.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård.

Det är meriterande om du är ögonsjuksköterska eller tidigare har arbetat inom ögonsjukvård alternativt sjuksköterska med stort intresse av ögonsjukvård.

Ett positivt förhållningssätt, samarbete, kommunikation och etik är viktiga delar i vårt arbete, vidare att du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Tillträde efter överenskommelse.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.