Dietist till primärvården i Ludvika

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Dietistverksamheten i primärvården i Dalarna är under uppbyggnad. För närvarande är vi fem dietister och en avdelningschef. Vi har ett positivt arbetsklimat, vi är tillgängliga för varandra och har bl a gemensam tid veckovis för frågor och diskussioner. Du kan räkna med att få gott stöd av gruppen som nyanställd hos oss.
Vi söker nu en dietist med ansvar för Ludvika-området där det finns 5 vårdcentraler varav 2 finns i Ludvika.

Arbetsuppgifter

Som dietist i primärvården arbetar du med nutritionsbehandling av patienter såväl enskilt som i grupp.

Du har ditt rum på Ludvika lasarett och där kan du ta emot patienter från alla dina vårdcentraler. Du kommer även att kunna sköta vissa patientkontakter via telefon, vård-app eller video. Du kommer att resa till vårdcentralerna för att medverka i grupper, ge utbildning till och samverka med personal. Inom ditt geografiska område reser du på arbetstid.

Vi är också i startgroparna för att utveckla kost-och nutritionsbehandling via e-hälsa.
Vårt mål är att vår behandling ska bygga på vetenskaplig grund och följa en strukturerad modell där utredning, bedömning, åtgärd och uppföljning är viktiga delar.
Vi arbetar tillsammans med att utveckla behandlingsformer, rutiner och informationsmaterial. Du ger stöd och fortbildning inom nutritionsområdet till övrig vårdpersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist, gärna med magisterexamen.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet som dietist inom olika områden liksom intresse för utvecklingsarbete.
Körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi kan komma att intervjua löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.