IT-specialist AD/Exchange

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.
IT-teknik är en av tre avdelningar på MiT som består av två sektioner, Servicedesk och Drift och teknik".

Vi söker nu en IT-specialist som kan förstärka vårt objekt Teknisk Plattform som består av nio st medarbetare.
Du kommer tillsammans med oss jobba med att stödja vården med ändamålsenlig infrastruktur där vi inom objektet levererar tjänster inom; server(drift), AD, e-post, skype, databas, virtuell plattform, övervakning, lagring och backup.

Arbetsuppgifter

Som IT-specialist inom Active Directory, Exchange och Skype för företag inkl. dess ingående komponenter kommer du tillsammans med en kollega att dela ansvaret för förvaltning och utveckling av dessa komponenter.

I din roll kommer du att fungera som ett stöd till andra IT-specialister.
Det kan handla om analys, design, utveckling, implementation och felavhjälpning.

Du kommer att ha kontakter internt som externt vilket ställer höga krav på att du har ett ansvarsfullt förhållningssätt mot kunder, kollegor och leverantörer.

I tjänsten ingår sedvanliga arbetsuppgifter. Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom IT-området. Alternativt har du eftergymnasial eller annan utbildning förvärvade i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Gärna minst fem års dokumenterad erfarenhet av drift och underhåll av Active Directory, Exchange och Skype för företag.

Erfarenhet av:
. MS Active Directory 2012 R2, 2016
. MS Exchange 2013, 2016
. MS Skype for business 2015
. MS Windows 2012 R2 Server, 2016


Meriterande:
. Certifierad inom berörda komponenter
. Erfarenhet av GPO
. Erfarenhet av WAP och ADFS
. Erfarenhet av PowerShell
. Erfarenhet av MS Windows serverdrift i större miljöer
. Erfarenhet av PM3 och/eller ITIL
. Arbete inom offentlig verksamhet
. Erfarenhet som projektdeltagare


Personliga egenskaper
Arbetet kräver hög social kompetens och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom initiativförmåga och bemötande.

Arbetsuppgifterna kräver ett stort mått av ordningssinne och noggrannhet. Problem och förändringshantering är inget nytt för dig. Du är van med att jobba med denna typ av processer och rutiner.
Du är en person som trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du måste vara öppen och positiv för utmaningar och förändringar, vilja prova nytt samt ta egna initiativ.
Du är serviceinriktad och har förmåga att hantera hög arbetstakt.

Du förmedlar information på ett kommunikativt sätt i både stora som små grupperingar. Vidare förväntar vi oss ett professionellt förhållningssätt där den gemensamma kundnyttan är i fokus.

Vi kommer att påbörja urval och intervjuer under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.