Legitimerad Logoped 50:2018:763 - Landstinget Dalarna

Legitimerad Logoped

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Habiteringen är en specialistverksamhet i Dalarna som finns på fem orter i länet.
Habiliteringen har tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.

Logopedens ansvar i habiliteringsteamet är att utreda och behandla barn och ungdomar med kommunikationsproblem, svälj- och uppfödningssvårigheter. Behandlingsinsatserna består bland annat av att ge råd, prova ut hjälpmedel och utbilda i alternativa och kompletterande kommunikationssätt (AKK). Insatserna kan ske individuellt eller i grupp.

Alla medarbetare deltar i möten/planering med brukare och dess nätverk, samverkar med närstående, personal och med vårdgrannar.

Mora är placeringsort. Det förekommer resor i tjänsten både inom kommunerna i norra Dalarna och i övriga länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped.

B-körkort är ett krav.

Du ska arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga och självständigt arbete.
Du är lyhörd och empatisk i logopedrollen, har god förmåga att bemöta brukare och närstående i olika situationer.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om barn och ungdomar med funktionsnedsättning, habiliteringsarbete eller verksamhet inom logopedi.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.