Missbruksbehandlare tv Rättspsykiatrin Säter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Tycker du om att arbeta långsiktigt i en verksamhet som spelar en viktig roll i samhället? Nu söker Rättspsykiatriska Kliniken i Säter Missbruksbehandlare.
Vi står inför spännande utmaningar och hos oss har du möjlighet att bli en del av dem. Vi arbetar just nu med en långsiktig strategi för att säkra kompetensförsörjningen inom rättspsykiatrin. Bland annat genom en individuell utbildningsplan, möjlighet till forskning och delaktighet i utveckling av klinikens arbetssätt. Att arbeta inom rättspsykiatrin är utvecklande och intressant, och ibland svårt. Som anställd hos oss får du introduktion och handledning. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare. Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Vi vårdar i huvudsak patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, men även patienter som insjuknar under pågående kriminalvård eller under häktningstiden. Vissa patienter vårdas enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård.
Totalt har vi 63 vårdplatser uppdelat på sex avdelningar som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare. Inom kliniken finns även specialistläkare, missbruksbehandlare, psykologer, kuratorer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter vilket tillsammans med omvårdnadspersonalen utgör en styrka på cirka 180 personer.
Patienter som vårdas inom rättspsykiatrisk vård har ofta en missbruksdiagnos i kombination med annan psykiatrisk diagnos. Missbruk är även en riskfaktor för återfall i förnyad brottslighet. Detta gör att behandling inom detta område är prioriterat och vi arbetar för att utveckla denna vård ytterligare. Grunduppdraget är individuell behandling och gruppbehandling av missbruk. MI är en av våra grundstenar när vi arbetar. Personal i behandlingsteamet har även en viktig roll i handledning- och utbildningssammanhang, särskilt i metodutveckling och uppföljning tillsammans med övrig personal i vård- och rehabiliteringsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker missbruksbehandlare, gärna med kbt-inriktning motsvarande steg eller/ och återfallsprevention. Meriterande är om du har utbildning i t ex ASI, ADDIS, HAP och MI- motiverande intervju.
Du kan vara t.ex. socionom, leg. sjuksköterska eller annan vårdprofession med erfarenhet av arbete med missbruksbehandling Meriterande är erfarenhet av rättspsykiatrisk verksamhet. Den vi söker ska även ha stort intresse av utveckling- och kvalitetsarbete, och vilja arbeta med förändringsprocesser över tid. Viktiga personliga egenskaper är nyfikenhet, uthållighet och god samarbetsförmåga, stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.