Vårdkoordinator leg. sjuksköterska tv Psyk Norra Västra

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Den psykiatriska öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter och med slutenvårdskliniker i Säter och Falun.

På psykiatrimottagningen i Mora finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad. Mottagningen är uppdelad i fyra olika team: läkarteam, akutteam, utrednings- och behandlingsteam och psykoterapeutiskt team. Det finns ett strukturerat samarbete mellan teamen där man gemensamt fyller de behov av olika kompetenser som finns inom basenheten. På mottagningen arbetar psykiatriker, sjuksköterskor, psykologer, terapeuter, arbetsterapeuter, socionomer och medicinska sekreterare.
Inom basenheten finns dessutom tre psykiatriska mottagningsteam i Mora, Rättvik och Malung som är bemannade upp till sjuksköterskenivå.Vi söker nu en vårdkoordinator till mottagningen på Mora lasarett.
Som vårdkoordinator är du spindeln i nätet när det gäller patienternas behov av läkartider inom öppenvårdspsykiatrin i norra och västra Dalarna. Vi har cirka 5000 läkarbesök på mottagningen per år och du kommer att fylla en mycket viktig funktion för att arbetet ska flyta på ett så smidigt sätt som möjligt. Du kommer att arbeta tillsammans med mottagningens läkare och ha det yttersta ansvaret att fördela läkartider och att planera inflödet till mottagningen. Rollen som vårdkoordinator handlar till stor del om tillgänglighet, god kommunikation och samverkan både med patienter, personal och övriga aktörer runt patienten som exempelvis Försäkringskassa och Arbetsförmedling. Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara att se till att patienterna får läkarbesök i rätt tid. Andra arbetsuppgifter kan komma att tillkomma vartefter koordinatorsfunktionen utvecklas. Planering och introduktion för utbildningsläkare vid mottagningen kommer också att ingå ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri. Flerårig erfarenhet av arbete inom den psykiatriska sjukvården och eller tidigare erfarenhet av arbete med liknande uppgifter är meriterande.

Vi söker dig som har en mycket god organiseringsförmåga, en uttalad god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer med kollegor både externt och internt. Du är kommunikativ och diplomatisk samtidigt som du inte räds för att fatta egna beslut och har förmågan att prioritera. Som person är du ödmjuk och positiv och vågar ta egna initiativ. Funktionen kräver stor flexibilitet och god förmåga att kunna planera, strukturera och hitta bra lösningar. Det är också viktigt att kunna göra självständiga bedömningar av aktuellt vårdbehov att vara både lyhörd och tydlig.
Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av direkt arbete med psykiatriska patienter och ett empatiskt förhållningssätt.


För att kunna förbättra service och effektivitet i vårdkedjan har vi som mål att rätt patient får rätt vård av rätt kvalitet, på rätt nivå, på rätt plats, vid rätt tidpunkt och till rätt kostnad.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!!

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.