Leg arbetsterapeut till Psykiatriska öppenvården Falun/Södra

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och till hör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Den psykiatriska öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter med sluten vårdskliniker i Säter och Falun.
Psykiatriska öppen vården Falun/Södra består av två mottagningar belägna i Falun och Avesta. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda ett spännande och utvecklande arbete med utvecklingsmöjligheter och fortbildning inom ditt arbete.
På mottagningarna i Falun och Avesta finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad. Mottagningarna är uppdelade i team där arbetsterapeuterna ingår med sin kompetens.
Psykiatrin i Dalarna står nu inför en utmanande och spännande uppgift att ta över habiliteringens uppdrag när det kommer till att utreda samt behandla patienter med autismspektrumtillstånd samt psykisk ohälsa.
I samband med övertagandet behöver vi nu utöka med en arbetsterapeut för att kunna möta behovet av denna patientgrupp.
Dina arbetsuppgifter är omväxlande och innefattar både utrednings- och behandlingsinsatser. Du kommer att i nära samråd med patient, närstående och övriga yrkesgrupper inom teamet bedöma, träna och kompensera olika funktions och aktivitetsnedsättningar. Du kommer även att ingå i NP teamet där uppgiften är att göra aktivitets/funktionsbedömningar i samband med utredningsarbetet.

Kvalifikationer

Leg arbetsterapeut, vi söker dig som vill vara med och utveckla arbetsterapeutens roll inom det specialistpsykiatriska området. Vi ser gärna att du har erfarenhet från öppenvårdspsykiatrin, habiliteringen och/eller neuropsykiatri.
Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och självständigt arbete i kombination med teamarbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du skapar förtroendebärande allianser i din kommunikation, både muntligt och skriftligt.
Som person är du lyhörd och utgår från verksamhetens behov.
För tjänsten krävs körkort.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.