Psykolog VC Orsa och VC Älvdalen, samtalsmott Barn/Unga och Vuxna, MHV, BHV

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten utlyses tillsammans med Vårdcentralerna Orsa och Älvdalen. Båda vårdcentralerna är små arbetsplatser med god stämning och laganda. Vi värnar om kvalitet, kontinuitet, ett gott bemötande och god tillgänglighet.

Tjänsten innefattar 50% arbete med barn och unga och 50% med vuxna.

Du kommer att arbeta med barn/ungdomar 0-17 år samt deras familjer inom både Mödra- och Barnhälsovården och Samtalsmottagning Barn och Unga. Arbetsuppgifter inom Mödra- och Barnhälsovården innebär ett förebyggande och hälsofrämjande arbete, delvis genom stöd/rådgivning via föräldrasamtal och bedömning av barns utveckling där vi även genomför basutredningar inom BVC. Till arbetsuppgifterna hör även att erbjuda BVC-sjuksköterska och barnmorska konsultation och handledning. Samtalsmottagningen Barn och Unga ansvarar för att ge behandlingsinsatser till barn och unga med lättare och medelsvår psykisk ohälsa 7-17 år. Fördelningen när det gäller din arbetstid är 20 % MBHV-psykolog samt 30 % psykolog på Samtalsmottagningen Barn och Unga.

Du kommer att arbeta med vuxna där vi erbjuder bedömning och behandling inom området för första linjens psykiska ohälsa för vuxna. Patienter ska erbjudas samtalsbehandling, stödsamtal, krisbearbetning, korttidsterapi och uppföljning inom det allmänmedicinska ansvarsområdet.
Vi har både individ- och gruppbehandling samt multimodal rehabilitering. Vi erbjuder och medverkar i sjukskrivnings- och rehabiliteringsinsatser i samverkan med andra aktörer, såsom exempelvis försäkringskassan, socialtjänsten, arbetsförmedling och arbetsgivare.

Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv kring individens situation där varje medarbetare självständigt eller i team arbetar med bedömning och korta behandlingsinsatser av barn, unga, föräldrar och vuxna som söker till oss. Vårt uppdrag innebär även att förebygga psykisk ohälsa och samverka med vårdgrannar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med KBT steg 1 eller motsvarande och som tycker att det är spännande och utmanande att arbeta i en verksamhet med olika professioner där vi alla har ett engagemang för individen. Kunskaper behövs i utvecklingspsykologi, diagnostik, systemisk/ familjeteori samt nätverksarbete. Meriterande är utbildning i ACT och klinisk arbetslivserfarenhet från MBHV-verksamhet. Arbetet förutsätter att du kan arbeta metodiskt, lösningsfokuserat och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är positiv samt trivs med att arbeta utvecklingsinriktat. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet..

Körkort erfordras.

Hör av dig så berättar vi mer.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.