Leg. arbetsterapeuter till Syncentralen, LD Hjälpmedel, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

För mer information se www.ltdalarna.se/ldh

Arbetsuppgifter

På Syncentralen arbetar vi i team med habilitering och rehabilitering, både individuellt och i grupp, för personer med synnedsättning i alla åldrar. Teamet består av optiker, arbetsterapeut, kurator och assistent. Vi behöver nu förstärkning och erbjuder ett spännande tillfälle för dig som är legitimerad arbetsterapeut.

Som arbetsterapeut på Syncentralen arbetar du bland annat med kartläggning, utprovning och träning samt förskrivning av olika synhjälpmedel. I tjänsten ingår även utbildning och träning i orientering och förflyttning samt punktskrift för gravt synskadade/blinda. Du kommer också att göra hembesök varför resor i tjänsten förekommer.

Under hösten 2017 kommer verksamheten att flytta från Falun till helt nybyggda lokaler i Borlänge. Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare inom LD Hjälpmedel, vara med och utforma framtidens hjälpmedelsverksamhet i Dalarna! Vi erbjuder dig stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter, trevlig arbetsmiljö och handledning av erfarna kollegor.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut som gärna har erfarenhet av synrehabilitering eller en påbyggnadsutbildning inom synområdet. Du använder svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Eftersom du kommer att arbeta i team lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga och social kompetens. Du har även förmåga att arbeta självständigt.

Du har körkort, B-behörighet.

Överenskommelse kan göras om tjänstgöringsgrad och tillträdesdag.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.