Controller till avdelningen för verksamhetsnära ekonomistöd Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.
Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Nu behöver vi förstärkning till ekonomienheten och söker en ny medarbetare till avdelningen för verksamhetsnära ekonomistöd.
Avdelningens främsta uppgift är att stödja verksamheter inom landstingets olika förvaltningar.
Stödet omfattar i första hand budget/prognos samt löpande uppföljning och rapportering av ekonomi. Utöver det så erbjuder enheten stöd i uppföljning och analys av verksamhetens prestation, måluppfyllelse och resursanvändning. Därutöver bidrar gruppen till att utveckla den allmänna ekonomikompetensen i organisationen.
Vi är i dagsläget omkring 35 medarbetare och de flesta är placerade i Falun och Mora.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära våra verksamhets- och avdelningschefer med i första hand ekonomistöd.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av upprättande av budget och prognos samt löpande uppföljning och analys av resultat.

Utifrån dina analyser, både ekonomiska och verksamhetsmässiga, driver du förändring med syfte att effektivisera arbetssätt och resursanvändning utifrån verksamhetens mål.
Du är föredragande för ekonomifrågor i ledningsgrupper i ditt ansvarsområde.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha förmåga sätta dig in i och förstå olika verksamheters behov samt både självständigt och tillsammans med övriga controllers i din grupp kunna vidareutveckla befintliga och utforma nya arbetssätt och rutiner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullgjord ekonomiutbildning från universitet/högskola eller annan likvärdig utbildning. Du har några års erfarenhet av kvalificerat ekonom/controllerarbete.

Du är trygg i din roll och har lätt för att skapa kontakter och att inge förtroende.
Du har förmåga att anpassa ditt budskap efter publik och förstår stödfunktionens roll i förhållande till verksamheten i linjen.
Du är en van användare av Microsofts produkter, särskilt uppföljning genom Excel.
Erfarenhet av redovisningsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Självständighet, analytisk och pedagogisk förmåga samt social kompetens värdesätts.

Eftersom avdelningen stöder hela landstingsorganisationen så underlättas ditt arbete om du har körkort.

Placeringsort är Falun.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.